» » » » Як швидко вилікувати кон'юнктивіт?

Як швидко вилікувати кон'юнктивіт?

Як швидко вилікувати кон`юнктивіт?

З таким захворювання очей, як кон`юнктивіт, стикаються багато, але ж найчастіше інфекція потрапляє на слизову через брудні руки. Однак не варто піддаватися паніці, так як існує досить багато способів лікування цієї недуги. Нижче можна буде дізнатися, як швидко вилікувати кон`юнктивіт. Відразу ж відзначимо, що словникове назва, яким користуються медики, - кон`юнктивіт. Однак в цій статті ми будемо використовувати "розмовний" варіант терміна, який звичніше для багатьох.

лікування коньюктивита

При перших ознаках коньюктивита - злипання вій, гній з очей - слід звернутися до офтальмолога, який пропише відповідне лікування. Краще не затягувати з походом до лікарні, так як дане захворювання може вразити рогівку ока і привести до незворотних наслідків. Детальніше про ліки від коньюктивита читайте в нашій статті Як лікувати кон`юнктивіт.

Якщо ж в даний момент звернутися до лікаря немає можливості, слід використовувати народні засоби для лікування коньюктивита.

Чай і соляний розчин

Полегшити симптоми цієї недуги допоможе чай. Потрібно заварити слабкий чай і промивати їм очі. Також можна обдати окропом чайні пакетики і прикласти їх до очей. Такі компреси потрібно робити на 15 хвилин.



Також рекомендується промивати очі соляним розчином. Для цього буде потрібно в теплій воді розчинити 5 г солі.

трави

У лікуванні конюктивітів хороші результати дають трави - ромашка, волошка, календула, кора дуба, корінь алтея. Потрібно приготувати відвар (20 г сировини заварюється склянкою окропу, настоюється 30 хвилин), їм промиваються очі 3-5 разів на день.

Картопля

Натріть на дрібній тертці сиру картоплю і прикладіть суміш до закритих очей. На шию і потилицю потрібно обов`язково покласти тканину, попередньо нагріту праскою. Також при коньюктивите слід закапувати очі соком кропу.

Дізнайтеся більше про причини виникнення коньюктивита з нашої статті чому коньюктивит.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!