» » » » Що робити, якщо гноїться очей?

Що робити, якщо гноїться очей?

Очі - це не тільки дзеркало душі, але і дзеркало здоров`я людини. Якщо очі сверблять, сльозяться, болять або гниють, то варто задуматися над цим серйозно, щоб не пропустити серйозне запалення і захворювання очей. Чому гниють очі у дітей і дорослих, можна дізнатися ось тут. Ну, а що робити, якщо гноїться очей, постараємося розібратися разом. Отже, варто в такому випадку звернутися до лікаря або зайнятися лікуванням в домашніх умовах?

Око гноїться: що робити?

Якщо очей загноїлося, то варто негайно звернутися за допомогою до фахівця-офтальмолога. Тільки він зможе призначити правильне лікування, спираючись на необхідні при діагнозі лікарські засоби. Лікування може проходити в декількох варіантах - це промивання очей, закопування або компреси. До речі, всі процедури повинні проводитися окремо, щоб інфекція з одного очі не перейшла на інше око.

Око гноїться, потрібно до лікаря звернутися



Якщо у немовляти гноїться очей, то тут вже точно самолікуванням займатися строго заборонено! У новонароджених дуже часто гниють оченята, і обумовлено це тим, що очної канал у них не досить розвинений. Найчастіше, лікар-педіатр призначить маляті просте, але скрупульозне лікування - промивання очей розчином фурациліну, чайною заваркою або настоєм ромашки. У більш важких формах нагноєння прописуються протимікробні краплі. Крім того, малюкові рекомендується постійно робити масаж очної щілини, для того, щоб накопичився гній швидше витікав назовні. А ось такі експерименти, як закопування очі грудничку маминим молоком, виключено. Лікування загноїлися очі у малюка проходить, в основному, швидко і без ускладнень. Головне, вчасно помітити цю неприємну проблему, що у немовляти гноїться очей, і негайно почати оперативне лікування.

Бережи очі змолоду

Найчастіше застуда очей, яке викликається запаленням оболонки ока - кон`юнктивіт. Він може з`явитися, як від переохолодження, так і від попадання в око інфекції. Так що, якщо гниють очі у дитини, то лікування буде потрібно комплексне - заспокійливі краплі для очей, промивання очей марганцівкою і навіть закладання за повіку тампонів, просочених антибактеріальними мазями. Є ще один дуже ефективний засіб, який допомагає при лікуванні загноїлися очей у дитини. Потрібно взяти борну кислоту і чисту воду. Пропорції розведення для промивання очей такі - половинка чайної ложки кислоти на цілий склянку теплої води. Воду попередньо потрібно остудити і тільки потім акуратно промивати обидва ока окремо різними тампонами.

Гнійне запалення очей у дорослого



Гниють очі у дорослого з багатьох причин - від недоліковані в дитинстві кон`юнктивіту, алергії і елементарного потрапляння бруду в очі. Лікування загноїлися очей проходить по тій же схемі, як і у дітей. До речі, в якості лікарських засобів, можна використовувати левоміцетин, альбуцид і сульфацил-натрію. У дитини, на відміну від дорослої людини, лікування проходить набагато швидше і ефективніше, то у дорослих воно може затягнутися через більш ослабленого імунітету і постійного перебування на вулиці та на роботі. Багато хто дивується, навіщо ж лікувати здорове око, якщо більш тільки один? Це потрібно робити обов`язково, так як очні канали обох очей людини пов`язані між собою і інфекція дуже швидко «перебереться» і на абсолютно здоровий очей, що тільки погіршить і ускладнить лікування.

Особиста гігієна - запорука здорових очей

Дуже часто звичайний нежить може спричинити за собою гнійне запалення очей. Тут потрібно враховувати наступний момент - носовою хусткою ні в якому разі не можна витирати сльозяться і сверблять очі. Інакше, інфекція моментально «стрибне» і в очі.

Якщо у дитини, або у дорослого гноїться очей, то варто не забувати дотримуватися елементарних заходів особистої гігієни. А це - часто мити руки, витиратися тільки своїм рушником, спати тільки на своїй подушці, не носити чужі окуляри і жінкам використовувати для макіяжу тільки свою косметику. А ось, що робити, якщо гниють очі довше, ніж два-три тижні? Терміново звертатися в лікарню до лікаря! Інакше, запущена форма захворювання очей може загрожувати людині зором і «нагородити» масою інших хронічних очних захворювань.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!