Як промити око?

Як промити око?

Око людини найбільш уразливий орган. У нього може потрапити чужорідне тіло, його можна поранити якимось предметом або ненавмисно капнути хімічним розчином. І не будемо забувати про вірусні захворювання, яким піддається очей. Щоб не сталося, відразу зверніться до лікаря-офтальмолога. Але, що в першу хвилину можемо зробити ми самі? Як промити око, ніж скористатися?

Перша допомога очам

Поки ви не звернулися до лікаря за професійною допомогою, давайте подивимося, як промити око в домашніх умовах. Іноді ці процедури виявляються важливішими за все подальшого лікування.

Найлегший і доступний спосіб промивання, за допомогою тампона, змоченого стерильним розчином або заваркою міцного чаю. Голову повернути набік, підставити ємність для збору рідини, що стікає по обличчю. Рясно змоченим тампоном, починаючи з внутрішнього кута, промиваємо очей. Зайву вологу промокніть стерильною серветкою. Ретельно вимийте руки і проведіть подібну процедуру з іншим оком, використовуючи свіжий розчин і інший тампон.

використовуємо фурацилін

Звичайно, нам простіше для промивання використовувати підручні засоби, такі як заварка чаю, розчин марганцівки або просто кип`ячену воду. Але, не будемо забувати про фурацилін. Він прекрасно лікує запалення очної оболонки. Це засіб можна застосувати як для дорослих, так і дітей. Щоб досягти бажаного результату, потрібно не тільки знати, як промивати очі фурациліном, а й вміти правильно приготувати розчин.



У всіх домашніх аптечках є ці ліки в таблетках. Розведіть 2 таблетки фурациліну в 200 мл теплої води. Щоб вони розчинилися швидше, подрібніть їх. Коли розчин настоїться, процідіть його через марлю, складену в декілька шарів, і використовуйте для промивання очей.

Інші способи промивання очей

Можливо ви не знаєте, як правильно промивати очі, але крім гумової груші, скляної піпетки або шприца, є спеціальні ємності, призначені для промивання. Це може бути скляна ємність у формі чарки на овальному підставі. Її довгасті краю дозволяють тісно притискати ємність до шкіри обличчя.

Також використовують ванночки з полімеру, що робить процедуру промивання зручною, а ємність міцною і довговічною. За допомогою такої ванночки промивання проходить більш ефективно. У неї набираєте потрібний вам розчин і нахиляєтеся вперед. Притискаєтеся оком до ванні, щоб її краї щільно облягали. Тримаючи рукою, закидає голову, і широко заплющеними очима, кілька разів моргаєте. Повторіть процедуру з іншим оком. Залишки рідини промокніть стерильною серветкою.

Не забувайте про гігієну! Мийте частіше руки з милом! Підходьте до лікування професійно! Бережіть своє здоров`я!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!