Як приготувати розчин?

Як приготувати розчин?
Як приготувати розчин?

Багато хто використовує дані розчини для дезінфекції ран і опіків, промивання носової порожнини або ж при лікуванні хворого горла. Але не варто забувати, що при неправильно взятих пропорціях речовин ці розчини можуть завдати шкоди вашому організму. Ми розповімо про те, як приготувати розчин, а також про те, як його застосувати.

фурацилин

Застосовується зовнішньо. Є протимікробним препаратом, який при більш тривалому терапевтичному впливі запобігає розмноженню шкідливих бактерій. Даний препарат легко можна знайти в будь-якій аптеці. При лікуванні і профілактиці різних запалень, а також при гнійних захворюваннях фурацилін застосовують у вигляді розчину. Зберігається розчин в холодильнику в закритій ємності не більше доби, тому рекомендуємо розводити його на 1-2 прийоми. Перед застосуванням треба підігріти розчин на водяній бані або додати в нього трохи гарячої води.

фурацилін розчин

Як приготувати розчин фурациліну

  1. Необхідно взяти одну таблетку фурациліну і розім`яти її до стану порошку.
  2. Викласти порошок в стакан і залити 100 мл. води. Вода повинна бути дистильована або прокип`ячена і охолоджений до 40 градусів.
  3. Перемішати до повного розчинення порошку. На це може піти близько години.

Якщо з якої-небудь причини порошок так і не розчинився до кінця, то рекомендуємо процідити розчин перед використанням через клапоть марлі, щоб уникнути пошкоджень слизової.

сольовий розчин

Найчастіше сольовий розчин використовується для промивання носа, проте його можна застосовувати і при лікуванні захворювань ротової порожнини і горла, а також у вигляді пов`язок, які накладаються на уражене місце на кілька годин.



Сольовий розчин володіє декількома позитивними якостями:

  • видаляє частинки пилу, знижуючи ризик виникнення алергічних реакцій;
  • зміцнює капіляри носової полості-сольовий розчин
  • дезінфікує порожнину носа;
  • знімає набряк;
  • полегшує носове дихання;
  • скорочує терміни лікування деяких захворювань, таких як риніт, синусит та інші.

Важливо знати, що концентрація сольового розчину повинна бути менше 10%, інакше застосування такого розчину може викликати болі і руйнування капілярів. Накладати компреси і пов`язки необхідно в гарячому вигляді (70 градусів). Така пов`язка впливає, тільки якщо щільно прилягає до чистої шкірі. Не можна робити компрес, накриваючи пов`язку целофановим пакетом або компресним папером.

Як приготувати сольовий розчин

Для цього Ви повинні взяти 1 чайну ложку морської солі. Якщо такої солі вдома не виявиться, можна обійтися звичайною кухонною сіллю. Сіль потрібно розчинити в 500-600 мл. теплою кип`яченою води. Розчин необхідно використовувати відразу після приготування.

Марганцівка (перманганат калію)



За виглядом нагадує маленькі кристали чорного кольору, при розчиненні у воді забарвлює її в малиновий колір. Застосовується як антисептик при полосканні горла, промивання різних видів ран, а також при отруєннях, щоб викликати блювотний рефлекс.

Для змазування інфікованих ран, полоскання носоглотки, промивання та спринцювання застосовується 5% розчин марганцю.марганцівка

Крім медичного застосування, розчин марганцю застосовується:

  • для тонування фото;
  • для оцінки якості використовуваної води за допомогою визначення окислюваності;
  • як окислювач в піротехніці;
  • для видалення татуювань.

Як приготувати розчин марганцівки

Для цього візьмемо скляний посуд, воду і порошок марганцю. Для приготування 1 літра розчину нам необхідно 50 грам перманганату калію і 950 грам теплої кип`яченої води. Воду виливаємо в скляну ємність, висипаємо в неї марганцівку і перемішуємо до повного розчинення.

Чи не застосовуйте для приготування розчину марганцівки різні емальовані каструлі і алюмінієвий посуд, так як марганцівка забарвлює ці поверхні.

Як видно, зробити розчин в домашніх умовах не так вже й складно. Крім того, самі компоненти коштують недорого і знайти їх можна в будь-якій аптеці. Головне - дотримуватися пропорції і пам`ятати, що дані розчини здатні допомогти людині в лікуванні, але не замінюють кваліфікованої допомоги лікаря.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!