» » » » Як швидко вилікувати гайморит?

Як швидко вилікувати гайморит?

Як швидко вилікувати гайморит?

Гайморит - це запалення слизових оболонок носа. Найчастіше це захворювання носить хронічний характер. При будь-якій застуді симптоми гаймориту, на тлі інших ознак, обов`язково присутні.

Часто гайморит починається зі звичайного нежитю. Після потрапляння слизу в додаткові пазухи носа починається розмноження бактерій, які і викликають дане захворювання.

Виникає питання: чим вилікувати гайморит, чи можливо це зробити при хронічному перебігу хвороби? Безсумнівно, що основні процедури, способи лікування призначає лікар. Він же може порекомендувати і народні засоби. Розглянемо найбільш ефективні з них.

Народні засоби лікування гаймориту

Дренаж носових пазух

Найбільш поширений дренаж носових пазух. Він поляга в тому, що в кожну ніздрю вставляються ватяні палички на глибину приблизно 1 см. Палички змочують розчином трав: ромашка, звіробій, каланхое- можна використовувати сік буряка, моркви, ріпчастої цибулі або мед. Дані тампони (джгутики) тримають протягом 5 хвилин, потім з силою видувають повітря кожної ніздрею. Робити такі процедури необхідно 3-4 рази в день.

Для настою трав зазвичай беруть 1-2 столові ложки сировини, заварюють 1 склянкою окропу. До кипіння краще не доводити, а потомить на водяній бані (можна для цих цілей використовувати пароварку).

промивання



Промивають ніс тими ж розчинами. Роблять подібну процедуру за допомогою піпетки або шприца без голки, вдихаючи розчин окремо кожної ніздрею.

інгаляції

Також використовують інгаляції, тобто вдихання парів. Це може бути варена картопля з шкіркою, соснові голки, трав`яні збори. Головне, щоб відвари не були надто гарячими, інакше можна зробити опік. Інгаляції проводять, накривши голову рушником.

прогрівання

Для цих цілей робиться компрес з кухонної солі, підігрівається і кладеться на область носа протягом 25 хвилин.

Такі народні засоби лікування захворювання. Як швидко вилікувати гайморит, в будь-якому випадку, повинен підказати тільки лікар.

Додатково інформацію з даної теми можна прочитати в статтях на нашому сайті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!