» » » Що таке гайморит?

Що таке гайморит?

Що таке гайморит?

Якщо застуду, що супроводжується глибоким нежиттю, вчасно не пролікувати, то вас навряд чи зможе порадувати подальший розвиток подій. Адже, як відомо, ускладнення, іноді набагато небезпечніше захворювання, що викликало їх.

Ось, наприклад, гайморит. Доктора його називають ускладненням після частих або недолікованих ринітів. Проблеми з верхніми зубами (карієс, пародонтоз і т.п.), теж, часто, можуть спровокувати появу гаймориту. Ви запитаєте: «А що таке гайморит? Через що потрібно хвилюватися-то? ». При гаймориті запалюються додаткові пазухи, які знаходяться в носі.

Людина геть втрачає нюх, у нього пульсують віскі, болить голова. Він відчуває загальну слабкість і, неодмінно, біль в області перенісся. Але це - початкова стадія захворювання. Далі, якщо швидко не зреагувати, зазвичай з`являються гнійні виділення (замість звичних слизових при нежиті) з носа. Ну і, звичайно, висока температура. Зрозуміло, що ні про яку працездатності при такому самопочутті і мова не йде.

Лікується гайморит комплексно. Тут не обійтися парацетамолом і тепловими процедурами, як при ГРЗ. Тут і фармакотерапія потрібна, і промивання пазух носа, та й лазерна терапія, для посилення ефекту від лікування ліками, теж не завадить. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!