Чи можна гріти гайморит?

Чи можна гріти гайморит?

Гайморит - складне захворювання, затягувати з його лікуванням не можна. Це може привести до ускладнень, і гострий гайморит перейде в хронічне захворювання. Способів лікування, які застосовуються для позбавлення від цієї недуги, дуже багато. Від прийому ліків і до проколювання пазух носа. А, ось чи можна гріти гайморит, зараз дізнаємося.

лікування гаймориту

Лікарі розмірковуючи про те чи можна гріти гайморит часто уточнюють ступінь захворювання. Якщо ви перебуваєте в гострому періоді гаймориту, то гріти категорично заборонено. Це тільки посилить запалення. Але, коли запальний період закінчиться і почнеться відновлення пазух, прогрівання допомагатиме одужанню.

Кілька слів про простому нежиті. Адже саме запущений або, неправильно лікувався нежить, переходить в гайморит. І з носа тече не рідкий слиз, а гноевідние виділення. Щоб таке не відбувалося, вчасно звертайтеся до лікаря. Нетрадиційні методи лікування це добре, але не з усіма хворобами.

прогрівання гаймориту

Отже, якщо захворювання не в стадії загострення, деякі стверджують, що можна гріти гайморит. Наприклад, зварені круто яйця можна загорнути в рушник, покласти по обидва боки носа, в області гайморових пазух, і тримати до охолодження. Робіть це на ніч. Замість яєць можна використовувати мішечок з сіллю. З лляної тканини зшийте мішечок, вузький, але довгий. Насипте сіль, щоб не було горбів, і зашейте мішечок. Нагрівайте або праскою, або в мікрохвильовій печі. Грійте якомога частіше, не забуваючи про лоб.

Особливо прогрівання рекомендують вагітним і годуючим мамам. Це допоможе уникнути застосування антибіотиків. Але, не доводьте до острова течії гаймориту, інакше пропустіть момент, коли прогрівання може мати ефект.



Чим ще можна скористатися при прогріванні гаймориту? Всіма забутий з Радянського Союзу - ебонітовий диск. Відшліфованою стороною гладити по обличчю (лобова частина, щоки, підборіддя) за годинниковою стрілкою: 1 оборот протягом 1 секунди. Тривалість сеансу - 10-15 хвилин.

Інші способи прогрівання носа

Деякі бабусі, при нежиті згадують відразу ж дідівський спосіб. Вони варять картоплю в мундирі, зливають воду. Картоплю розминають на дні каструлі, загортають обличчя рушником, і дихають парами картоплі. І при цьому кажуть, що гріти ніс при гаймориті можна. А самі, що роблять? Або, часто в цій процедурі використовують різні масла, зокрема ментоловое або евкаліптова. Однак є одне застереження. Ароматичні масла не завжди можна використовувати при гаймориті. Лікар, бачачи картину вашого захворювання, може прописати вам тільки лужні інгаляції.

Але і, звичайно ж, профілактичним і лікувальним властивістю при гаймориті, володіє масаж в області проекцій придаткових пазух носа. Масажні рухи викликають приплив свіжої крові до пазух. Це сприяє зігрівання та усунення гнійних виділень.

Будь-яке прогрівання обов`язково узгодьте з ЛОР-лікарем.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!