» » » Чи можна гріти нирки?

Чи можна гріти нирки?

Нирки є одними з найбільш важливих органів людського організму. Для того, щоб забезпечити їх нормальне функціонування необхідно вести правильний спосіб життя з дотриманням режиму харчування, заняттями фізичною культурою, відмовою від шкідливих звичок. Для нирок особливо згубний алкоголь. А ось рідини, зокрема добре фільтровану воду, потрібно вживати в досить великих кількостях. Однак не завжди вдається уникнути захворювання цих органів. Болі, які можуть виникнути в попереку, неприємні і болісні. І першим спонуканням стає зробити біль терпиміше за допомогою тепла. Однак перш ніж вирішити, чи можна гріти нирки, необхідно дізнатися причину болю.

діагноз

Болі в нирках виникають в результаті виникають в організмі змін. Вони можуть бути деструктивними, вродженими, функціональними або носити запальний характер. Дуже часто причиною є патогенна мікрофлора, що потрапляє в нирки з сечоводів, кишечника або статевих органів. Точний діагноз може бути поставлений тільки лікарем, причому на основі проведених аналізів. Навіть найпростіші аналізи крові і сечі розкажуть фахівця, чи є в нирках запальний процес, чи ні.

рекомендації

  • Якщо болі в нирках є результатом запального процесу, а тим паче його загострення, гріти поперек категорично не рекомендується. Додаткове тепло тільки прискорить розвиток хвороби, і нагрів може довести навіть до гною. У цьому випадку може допомогти тільки кваліфіковане медикаментозне лікування.
  • При нирковій коліці, коли відсутня активація запального процесу, як традиційний домашнього методу застосовується тепло. Іншими словами, гріти нирки можна тільки в разі, якщо температура тіла знаходиться в нормі. У разі навіть невеликого підвищення температури до 37,1 - 37,2 ° прогрівати нирки вже не можна!
  • Нирки прогрівають за допомогою гарячої ванни. Якщо немає можливості прийняти ванну, на область попереку накладається грілка.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!