» » » Як приготувати нирки свинячі?

Як приготувати нирки свинячі?

Як приготувати нирки свинячі?

Багато людей вважають страви з субпродуктів чимось другосортним. У той же час поживних речовин в свинячих нирках не менш, ніж у свинині (м`ясі). Крім того, в них міститься багато вітамінів групи B і деяких мінералів (в тому числі заліза). І, звичайно ж, не останнє якість, за що деякі гурмани люблять нирки, - їх смакові якості.

секрет оброблення

Тут є одна хитрість: нирки потрібно попередньо обробити. Про це знають не всі господині. Можливо, саме це є причиною того, що не всі знають, як приготувати нирки свинячі, щоб вони були дійсно смачними.

Спочатку нирки потрібно розрізати на дві рівні частини. Потім з них треба видалити сухожилля і жир. Тепер прийшов час вимочити їх в злегка підсоленій воді. На це йде приблизно 4-5 годин. Якщо в воду додати оцет, то час вимочування можна знизити до двох годин. Після цього їх потрібно промити. Така обробка видалить неприємний запах і дозволить розкрити весь багатий смак цього продукту. Тепер нирки можна як смажити, так і варити.

нирки тушковані



Відварювати нирки потрібно два рази по 10-15 хвилин. Іноді роблять кілька отварок, зменшуючи час кожної з них. Після цього нирки слід остудити, потім нарізати їх тонкими шматками. Тепер до них потрібно додати перцю і солі і посипати борошном. Заправка робиться з бульйону навпіл з мадерою. У суміш додається трохи борошна. Підлива виливається на сковороду, в неї кладуть нарізані і приправлені варені нирки. Гасити потрібно приблизно годину.

Нирки «на кисело»

Ще один метод, як готувати свинячі нирки. Нирки нарізати уздовж дрібними шматками. На сковороді підігріти масло і накришити в нього лука. Коли цибуля обсмажиться, потрібно викласти на сковороду нарізані нирки, щоб вони теж швидко обсмажити. Обсмажені нирки, не знімаючи зі сковороди, посипати перцем і борошном і залити склянкою холодної води. Через 10 хвилин гасіння, потрібно додати трохи оцту, сметани, солі і при бажанні часнику. Гасити ще 2 хвилини. Подавати можна як окремим блюдом, як і з гарніром у вигляді макаронів або картоплі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!