» » » Як приготувати яловичі нирки?

Як приготувати яловичі нирки?

Як приготувати яловичі нирки?

Багато господині чомусь з незрозумілих упередженням відносяться до яловичим нирках. Вони вважають їх несмачними, погано пахнуть при варінні, другосортними субпродуктами. А даремно! Вони просто не вміють їх готувати! Приготовлені за всіма правилами мистецтва гастрономії, яловичі нирки - загальновизнаний делікатес, раніше подавали тільки до панського столу або входить в меню дорогих ресторанів. Якщо і ви не знаєте, як правильно приготувати яловичі нирки, ми із задоволенням допоможемо вам освоїти цю кулінарну премудрість.

Яловичі нирки можна смажити, тушкувати або запікати на решітці. З них також готують чудові салати, солянки і найсмачніший розсольник. І ніяких особливих секретів у рецептах приготування яловичих нирок немає. Головне - вміти правильно їх попередньо обробити.

Попередня обробка нирок



Перед тим, як приготувати нирки яловичі, їх треба зачистити від надлишків жиру, розрізати вздовж на дві половини, ретельно промити, покласти в каструлю з холодною водою і вимочувати не менше чотирьох годин, періодично змінюючи воду. Деякі кухарі рекомендують замочувати їх на ніч, і в кінці вимочування, злити воду і витримати нирки близько години в молоці, після чого їх можна буде відварити в такий спосіб:

  • Закип`ятити воду, солити її не треба.
  • Опустити вимочені нирки в окріп і дочекатися повторного закипання, під час якого утворюється багато брудної піни.
  • Відцідити нирки, перекласти їх в інший посуд і добре промити від піни під холодною водою. Каструлю вимити і закип`ятити в ній другу воду.
  • Знову опустити нирки в окріп. Якщо вода стала дуже каламутною, процедуру відціджування і промивання можна повторити.
  • При слабкому кипінні проварюємо нирки в третій воді.

А тепер, після досить-таки стомлюючої первинної обробки, переходимо безпосередньо до розмови про те, як смачно приготувати яловичі нирки, і спробуємо разом з вами приготувати нирки з грибами.

Нирки з грибами в сметанному соусі

  • Купуємо кілограм свіжих яловичих нирок і обробляємо їх так, як описано вище. Нарізаємо полуотваренние нирки тонкими скибочками.
  • Розігріваємо глибоку товстостінну сковороду, наливаємо в неї трохи рослинного масла, кладемо в неї один або два подрібнених зубчики часнику і 300 грам почищених і вимитих дрібних печериць або шиітаке в цілому вигляді.
  • Присолюємо гриби і тушкуємо їх у власному соку, поки не випаруватися рідина.
  • Додаємо до грибів одну дрібно порізану цибулину, трохи чорного перцю і смажимо до готовності лука.
  • Ретельно розмішуємо одну столову ложку борошна в склянці жирної густої сметани і виливаємо цю суміш в сковороду з цибулею і грибами.
  • Туди ж викладаємо нарізані нирки, підливати трохи курячого бульйону (якщо немає натурального, Ви можете це зробити з бульйонні кубики), посипаємо зеленню петрушки, якщо треба, то досолюємо, і тушкуємо на маленькому вогні близько десяти хвилин, поки соус не загусне. Якщо він виходить занадто густий, можна додати ще трохи бульйону і добре все розмішати.
  • Нирки готові! Подавати їх найкраще з гарячим картопляним пюре.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!