» » » Як готувати нирки?

Як готувати нирки?

Як готувати нирки?
Як готувати нирки?

Як відомо, субпродукти часто використовуються в традиційних кухнях різних країн. Нирки містять корисні вітаміни і речовини. Мабуть, найголовніша проблема в приготуванні нирок - правильно їх обробити і прибрати запах, який є дуже серйозним недоліком цього виду субпродуктів. Але якщо ви навчитеся готувати нирки, то зрозумієте, що це не просто смачну вечерю. За допомогою нирок можна приготувати справжній делікатес. Розглянемо докладніше, як готувати свинячі і яловичі нирки.

Свинячі нирки по-українськи

Приготування нирок є досить довгим і делікатним процесом. На них іде куди більше часу, ніж на інші субпродукти. Тому перш ніж приступати до приготування, потрібно їх правильно підготувати.

складові

  • 500 грам охолоджених свинячих нирок
  • 3 столові ложки вершкового масла
  • 1 велика цибулина
  • 4 солоних огірка
  • 1 столова ложка борошна
  • Спеції (лавовий лист і чорний перець горошком)
  • оцет
  • вода

приготування

  1. Очистіть нирки від жиру і плівок, розріжте кожну на дві частини, ретельно промийте.
  2. Помістіть нирки в каструлю і залийте водою, поставте в холодильник на 8 годин. Після цього дістаньте, злийте воду і повторіть процедуру. На п`ятий раз в воду, якої ви будете заливати нирки, додайте оцет. Це знадобиться для того, щоб зник запах.
  3. Після цієї довгої підготовки помістіть нирки в каструлю з водою і доведіть до кипіння.
  4. Злийте воду, після чого наберіть чисту воду в каструлю з нирками і поставте на вогонь. Варіть протягом 1,5 годин.
  5. Коли нирки будуть готові, дістаньте їх з бульйону і наріжте на скибочки.
  6. На Скородом обсмажте цибулю до золотистого стану і додайте нирки, перемішайте і тушкуйте ще пару хвилин.
  7. Для соусу 1 столову ложку борошна обсмажте з 3 столовими ложками вершкового масла, влийте 100 мл бульйону і варіть близько 5 хвилин.
  8. Дрібно поріжте солоні огірки і додайте в каструлю з цибулею і нирками, злийте соус.
  9. Гасіть на маленькому вогні протягом 15 хвилин.


Готово. Солоні огірки запросто можна замінити маринованими помідорами. На гарнір добре підійде гречана каша або пюре.

яловичі нирки

Цей рецепт підійде для тих, хто не любить зайвих калорій і смаження, також він підійде для підготовки нирок до вживання, якщо ви зібралися робити з них паштет. Подібно свинячим ниркам, яловичі повинні піддатися обробці для того, щоб запах зник і не заважав аромату готового блюда.

яловичі нирки

складові

  • 1 кілограм охолоджених яловичих нирок
  • 2 головки гвоздики
  • 1 чайна ложка меленого перцю чилі
  • 1 столова ложка солі

приготування

  1. Очистіть нирки від жиру, плівок і великих кровоносних судин. Є господині, які радять залишити трохи жиру - це повинно зробити нирки соковитіше. Але тут, як відомо, справа вашого смаку.
  2. Замочіть нирки в воді мінімум на три години. Якщо є можливість, то краще замочити їх годин на дванадцять. При цьому не забудьте поставити їх в холодильник. Це буде першим етапом позбавлення нирок від неприємного запаху.
  3. Після замочування нирок дістаньте їх і розріжте на частини розміром із сірникову коробку. Це допоможе їм приготуватися більш рівномірно.
  4. Для другого етапу позбавлення від запаху залийте нирки в каструлі водою і доведіть до кипіння. Після цього злийте воду, промийте їх у холодній воді і повторіть цю процедуру два рази.
  5. На третій раз залийте нирки водою і доведіть до кипіння. Через 20 хвилин варіння додайте спеції і приправи. Після цього варіть їх ще протягом 40 хвилин.


Яловича печінка, приготована таким способом, добре поєднується з картоплею в мундирі. Звичайний варену картоплю теж буде в самий раз. Також після того, як печінка буде зварена, ви можете її загасити з цибулею для додання додаткового смаку і аромату. Також спробуйте зробити паштет зі свинячих нирок. Підберіть для нього ті інгредієнти, що подобаються вам. Яловичу печінку, приготовлену за таким рецептом, можна їсти навіть в холодному вигляді.

Смачного!

Також вам можуть бути цікаві ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!