» » » Коли щенята відкривають очі?

Коли щенята відкривають очі?

Коли щенята відкривають очі?

Цуценята народжуються сліпими, тому всі замислюються над тим, коли цуценята відкривають очі? Про це беспоятся багато господарів, у яких з`явилося перше потомство цуценят.

Найчастіше щенята починають відкривати очі з 10 - 14 дня після їх народження. Однак буває таке, що цей процес може дещо затягнутися. Це може бути пов`язано з рядом причин. Цілком можливо, що у цуценяти процес відкривання очей загальмувався через інфекцію, яка може супроводжуватися загноения очей.

Якщо процес відкриття очей затягнувся до 15-го дня, то скоріше за все глазики у цуценяти "закисли", тому радимо намочити ватний диск теплою водою і прикласти їх до очей цуценя приблизно на 3 - 5 хвилин. Цю процедуру бажано повторювати 2-3 рази в день.

Якщо ж у цуценят їх оченята ще закриті, однак стало видно, що з них виділяється гній або вони сльозяться, то вам потрібно буде протирати пару раз в день борною кислотою. Розчин потрібно зробити так: розвести на склянку кип`яченої води чайну ложку борної кислоти. Також можна протерти настоєм календули або чаєм.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!