» » » Як вибрати вівчарку?

Як вибрати вівчарку?

Як вибрати вівчарку?

Перед тим, як вибрати вівчарку, ви повинні розуміти, що собаки призначені для різних цілей. Тому, перш за все, необхідно визначитися з цими цілями. Крім того, купувати собаку необхідно в потрібному місці - це заводчики, які користуються доброю репутацією не тільки в своєму місті, а й на більш масштабної території. Якщо ви хочете, щоб ваш собака була дійсно гарною, зверніться в клуб собаківників, де вам порекомендують хорошого заводчика, що продає на даний момент цуценят вівчарок. Хороші заводчики приділяють величезну увагу харчуванню цуценят, оскільки навіть відповідні породі цуценята при неправильному харчуванні будуть погано розвиватися. В результаті, ваш щеня не стане в нагоді для подальшого спарювання або ж відтворення породи, якщо мова йде про сукі.

Процес вибору вівчарки

Зустрівшись з власником розплідника по розведенню вівчарок, обов`язково поцікавтеся у нього, собака щеплена чи ні. Перед тим, як вибрати цуценя вівчарки, ви повинні бути впевнені, що купуєте щепленого цуценя. Оглянувши послід, зверніть увагу на те цуценя, який буде найактивнішим і цікавим. Саме так рекомендують вибирати цуценят вівчарки фахівці. Відповідно до критеріїв породи, вівчарки в молодому віці не тільки не бояться різких звуків і ударів, а й із задоволенням будуть «спілкуватися» з незнайомою людиною. Якщо вам порекомендував заводчика хтось із знайомих, то обов`язково перевірте документи на суку, цуценя від якої ви хочете взяти.



Щоб знати, як вибрати німецьку вівчарку, зверніться за допомогою до відповідної літератури. Вона допоможе вам не тільки підібрати хорошого щеняти, але і виростити з нього відмінну і віддану собаку. Сьогодні проблем з наявністю спеціальної літератури з собаківництва немає, тому книги ви можете придбати, як в книжковому магазині, так і в Інтернеті. З будь-якої книги ви дізнаєтеся, що цуценята вівчарки не повинні бути худими. Добре сформовані і вгодовані вівчарки, з товстими лапами і гнучким хвостом - саме з таких цуценят ви повинні вибрати собі вихованця. Якщо у цуценяти проблеми з травленням або у нього спостерігається патологія внутрішніх органів, то його живіт занадто роздутий. Такий щеня вам не потрібен. У цуценя в обов`язковому порядку повинен бути ножицеподібний прикус, тому перевірте цей момент до покупки пса. Якщо ви пропустіть цей момент, і в подальшому будете виставляти собаку на всіляких виставках, то вона буде дискваліфікована.

Купуючи маленького цуценя, ви не зможете перевірити, чи правильно у нього поставлені вуха, так як вони повністю піднімаються тільки до шестимісячного віку у вівчарок. Якщо ж плануєте купувати підріс пса, то перед тим як вибрати цуценя німецької вівчарки, придивіться до його вух. Щоб перевірити, наскільки швидкою буде ваша собака, а також її манеру ходи, киньте їй шматочок ласощів, але не в пащу, а на підлогу. Пробігшись до ласощів, собака покаже вам свою манеру ходи. Здорова собака не буде робити Віхляєв рухів. Не купуйте собаку, у якій криві кінцівки, оскільки ця обставина свідчить про наявність рахіту у пса.



Зверніть увагу на стегна і плечі собаки - вони повинні бути широкі. Спина у породистої вівчарки обов`язково пряма, з красивим нахилом крупа. Не допускається наявність у вівчарок, в тому числі і у цуценят, горбів або провисла на спині. Для вівчарок характерний помірно товстий хвіст, який трохи зігнутий у формі шаблі, але ні в якому разі, не в формі гачка або кільця. Вподобаного цуценя обов`язково візьміть на руки, добре його огляньте.

Очі здорового щенята не будуть сльозитися, а шерстка буде гладкою, з приємним запахом. Ніяких прищиків і плям на животі не повинно бути. Якщо під час вашого огляду щеня кусає себе або свербить, то у нього присутні паразити, які абсолютно не потрібні в вашому домі. Та й хороші заводчики не допустять наявність паразитів у своїх собак, тому, швидше за все, ви звернулися не за адресою. Якщо вас цікавить питання, як правильно вибрати вівчарку, то обов`язково зверніть увагу на темперамент цуценя. Для вівчарок характерний урівноважений темперамент.

рекомендації

Справжній власник цуценяти повинен вам дати не тільки список щеплень, які були зроблені псу, а й написати режим його живлення. У списку щеплень повинні відображатися протиглистні заходи, які проводилися цуценяті. Також ви повинні отримати інформацію про тих щеплення, які необхідно зробити собаці і в якому віці. Запам`ятайте, що ви вибираєте тварина, яке вимагає до себе такого ж уваги і турботи, як і дитина, тому не спокушайтеся щодо малих витрат за часом і фінансів, необхідних для правильного розвитку, виховання і зростання здорового собаки. Якщо не готові до таких витрат, то краще не купуйте цуценя вівчарки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!