» » » Де взяти собаку?

Де взяти собаку?

Де взяти собаку?

Для будь-якого господаря його собака - це щось велике, ніж звичайний домашній вихованець, такий як папужка, наприклад, або хом`ячок. Собака - це пильний сторож, супутник на прогулянках і вірний друг, який все розуміє з півслова, і тільки говорити не вміє. Якщо і ви намірилися обзавестися чотирилапими волохатим другом, перш ніж приступати до пошуків цуценя, вам слід визначитися з тим, яка саме собака вам потрібна. Від цього багато в чому залежить, де взяти собаку.

Де можна взяти собаку: варіанти

Виставки собак

Якщо ви людина заможна і бажаєте мати «престижну» собаку найчистіших кровей, яка буде викликати захоплення оточуючих, або ж ви мрієте про кубках, золотих медалях і грамотах, тоді вам дорога на собачу виставку. Відвідайте кілька виставок, пошукайте там собаку своєї мрії і домовтеся з її господарем про покупку щеняти.

Спеціалізовані собачі розплідники

Якщо ви плануєте брати участь у виставках або хочете спробувати удачу і зайнятися розведенням цуценят на продаж, значить, вам потрібна чистопородна собака з усіма необхідними документами. Купувати її краще в собачому розпліднику. Адреса розплідника, що спеціалізується на розведенні собак цікавить вас породи, ви можете відшукати в інтернеті або в спеціальному кінологічному журналі. Купуючи цуценя в розпліднику, ви отримуєте гарантію того, що він здоровий і породистий.

У приватного заводчика, знайденого через кінологічний клуб

Зверніться до кінологічного клуб, наявний у вашому місті, і там вам порадять, до кого можна звернутися з цього питання. Цуценята, куплені у порядних приватних заводчиків, які є членами кінологічного клубу, нітрохи не гірше, а часом навіть і краще цуценят, придбаних в розпліднику. Не варто й говорити, що таке цуценя буде відповідати всім стандартам породи. Крім того, у нього будуть всі необхідні документи, а у вас завжди буде можливість звернутися до заводчику за консультацією.

за оголошенням

Багато приватних заводчики часто дають оголошення про продаж цуценят в газетах або журналах. Подібні оголошення можна також побачити в деяких зоомагазинах, власники яких виділяють під них спеціальні стенди в своїх закладах.

Через друзів або знайомих



Якщо вам не потрібна чистокровна собака з усіма документами, розпитайте своїх друзів або знайомих, чи немає у них на прикметі власника собаки, який недорого продає або роздає цуценят даром. Таким чином іноді вдається обзавестися цілком пристойною породистої (або майже породистої) собакою за символічну плату.

пташиний ринок

Пташиний ринок - перше, що спадає на думку, коли мова заходить про придбання собаки. Але купувати там цуценя ми вам не радимо: нечисті на руку продавці, перекупники та інші ділки спаплюжили колишню славу пташиних ринків. Якщо для вас не так вже й важлива порода, не витрачайте даремно гроші і купіть краще безпородного песика за «п`ятачок» у бабусі, яка стоїть в переході метро.

У притулку або за оголошенням «Віддам в хороші руки».

Якщо ви не пихаті, не плануєте займатися розведенням собак і не збираєтеся брати участь в собачих виставках і вам потрібен всього лише відданий друг, тоді ви можете пошукати оголошення в газеті або взяти в свій будинок собаку з притулку.

Підібрати на вулиці

В крайньому випадку ви можете просто підібрати вподобаного вам бездомного щеняти. Поступово таким чином, ви зробите добру справу і, можливо, знайдете самого вірного і відданого друга.

Також вам стануть у пригоді ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!