Чим закапати очі?

Чим закапати очі?

Ніхто не стане сперечатися про те, як важливо хороший зір. Але в наш час їм, на жаль, може похвалитися не кожен. Очі червоніють, втомлюються, стають сухими і роздратованими. Очам доводиться частіше напружуватися і менше відпочивати. А через загазованість мегаполісів і ослаблення імунітету люди стали частіше страждати кон`юнктивіту. Допомогти втомленим і роздратованим очам можна як медичними препаратами, так і засобами народної медицини, проте потрібно точно знати, що можна закапати в очі, а що не можна.

Народна медицина

У більшості випадків, народна медицина використовує виключно натуральні компоненти, тому їх застосування безпечно і високоефективно. Наведемо Вам пару рецептів настоїв, якими можна скористатися для лікування очей.

Найпростіший і дуже ефективний настій: використовувати свіжу заварку чаю. Хороший протизапальний і лікувальний ефект відзначається після використання настоїв календули і ромашки. На одну склянку окропу додають по одній ложці календули і ромашки, після чого наполягають і проціджують.

Отриманими настоями можна просочувати ватні тампони (у випадку з чаєм можна використовувати чайні пакетики), а потім класти ці тампони на закриті очі на кілька хвилин. Так Ви дасте очам відпочити і заспокоїтися після тривалого напруженого дня.

традиційна медицина

Поширена думка, що можна закапати в очі Нафтизин для того, щоб позбутися від почервоніння очей. Як відомо, «Нафтизин» (взагалі-то, всі звикли, що це краплі від нежитю, але є і очні краплі) є відмінним судинозвужувальних засобом. Але зловживати ним не можна - максимум, можна використовувати 1-2 рази на місяць, оскільки він сильно висушує слизову оболонку ока.



Є й інші краплі, які борються з сухістю і почервонінням очей: «Визин», «Сльоза натуральна», «сістейн», «Хіло-комод» і т. Д. У кожного препарату - свою дію, тому радимо прийти в аптеку, розповісти аптекаря, що конкретно Вас турбує (сухість очей, почервоніння або подразнення), а потім попросити підібрати найбільш підходящі краплі.

Закопуємо очі дитині

Ми перерахували препарати для використання дорослим людям, а ніж закапати очі дитині? Найбільш частим захворюванням очей у дітей є кон`юнктивіт. Виникає він через те, що дитина часто тре очі брудними руками. На руках можуть перебувати хвороботворні бактерії, які і є збудниками захворювання. Для лікування кон`юнктивітів необхідно обов`язково звернутися до лікаря-офтальмолога. Найчастіше, для лікування кон`юнктивітів інфекційного характеру призначають краплі з антибіотиками, які саме, ви зможете з`ясувати лікар.

Для боротьби з сухістю очей дітям зазвичай призначається очищена, відстояна і кип`ячена вода. За допомогою піпетки водичка капає в кут ока, а дитина активно закриває і відкриває очі, тим самим дозволяючи водичці потрапляти на всю поверхню очі. Іноді лікар може призначати слабкий розчин ромашки для зняття запалення і дезінфекції слизової оболонки очей дитини при запущених формах кон`юнктивіту або серйозних інфекціях.

Пам`ятайте, дана стаття носить виключно інформативний характер, а не рекомендаційний. Тому, при будь-яких запаленнях очей або серйозні проблеми із зором звертайтеся до фахівців-офтальмологів, які виберуть правильний і дієвий метод лікування.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!