Як закопувати ніс?

Як закопувати ніс?

Нежить - частий супутник простудних захворювань. Він доставляє багато незручностей протягом дня і порушує нічний сон. Для лікування нежиті можна скористатися судинозвужувальними краплями. Головне - уважно ознайомитися перед їх застосуванням з інструкцією. А для того щоб правильно виконати процедуру введення ліків в ніс, потрібно мати певні знання про те, як правильно закапувати ніс.

Використання судинозвужувальних крапель

Як закопувати ніс судинозвужувальними краплями? На початку виконання даної процедури необхідно звільнити сякання носові проходи. Після цього хворий повинен лягти на спину або сісти, при цьому закинувши голову назад і повернувши її в ту сторону, в яку буде проводитися закопування ліки.

Після закапування в одну половину носа необхідно відразу ж нахилити голову назад і притиснути до носової перегородки ніздрю на 10-15 секунд. Якщо не зробити цього, ліки відразу потрапляє в носоглотку і не зробить на слизову носа практично ніякої дії. В іншу половину носа ліки слід закапувати по таким же алгоритмом.

Після закапування крапель в ніс хворий повинен не менше 5 хвилин полежати на кушетці. Введене в ніс ліки вкрай швидко всмоктується в кров і має місцеву і загальну дію на весь організм. Іноді після введення крапель можливий розвиток загальних реакцій організму на введення деяких видів лікарських препаратів.

Носове дихання відновлюється за рахунок усунення набряку слизової оболонки носа. Однак необхідно звернути особливу увагу на той момент, що судинозвужувальні препарати не є безпечними. При їх тривалому застосуванні судини виявляються в залежності від таких крапель, в результаті чого судинозвужувальні краплі стають постійно необхідними навіть за відсутності нежиті. Тому основне правило того, як закопувати краплі в ніс, полягає в тому, щоб закопувати їх тільки тоді, коли неможливо переносити постійну закладеність носа.

Як закапати дитині ніс



Якщо дорослому іноді впоратися з нежиттю досить складно, то дитині тим більше необхідна допомога при боротьбі з закладенням носа. Тому кожному з батьків необхідно знати, як закапати краплі в ніс малюкові.

Перед тим як закапати в ніс краплі, необхідно очистити дитині носові ходи від скупчився вмісту. У разі, коли малюк ще занадто малий і не вміє сякатися, потрібно допомогти йому очистити носик.

Якщо існує необхідність розрідження скупчився вмісту, можна закапати в ніс содовий розчин або лужну негазовану мінеральну воду. Потім рідкий вміст носових ходів слід видалити маленької спринцівкою, що має м`який носик. Перед закапуванням крапель дитині необхідно надати таке положення тіла: малюка слід укласти і повернути його голову в сторону, куди будуть закопувати краплі. Під час закапування ліків дитина повинна буде злегка закинути голову.



Тепер необхідно набрати ліки в піпетку, акуратно підняти пальцем кінчик носа і закапати 1-2 краплі по зовнішній стороні в одну ніздрю. Потім крило носа слід притиснути до носової перегородки. Протягом 1-2 хвилини малюк не повинен міняти положення тіла. Далі процедуру закапування крапель необхідно повторити з другою ніздрею.

Як правильно закапувати алое

Для лікування застуди можна використовувати не тільки аптечні краплі, а й народні засоби. Вони є не менш ефективними. Варто звернути особливу увагу на корисні властивості соку алое і дізнатися, як закопувати алое в ніс.

Готувати краплі необхідно безпосередньо перед закапуванням в ніс, оскільки використовувати можна тільки свіжий сік алое. Для його приготування слід вибрати м`ясистий лист, потім потрібно обламати його біля самої основи, після чого видавити з нього сік.

Для лікування звичайного нежитю за допомогою соку алое, як правило, йде не більше 2-3 днів. Дітям від 3 до 7 років слід закопувати 4-6 разів на день по 1-2 краплі соку в кожну ніздрю. Дозування крапель для дітей у віці 8-14 років повинна бути вище в два рази. Дорослим для проведення однієї процедури потрібно 10 крапель на обидві ніздрі.

Слід звернути особливу увагу на те, як закапати ніс дитині, яка не досягла 3-річного віку. В такому випадку не рекомендується закопувати чистий сік алое. Його необхідно змішувати з рідким медом в рівних пропорціях. Потім в отриманій рідини слід змочити ватяну паличку і протерти нею кожну ніздрю.

При лікуванні ускладненого нежиті слід збільшити дозу соку алое в два рази, а для того, щоб підсилити ефект, потрібно змішати сік алое з декількома краплями цибулевого соку. Проводити закопування необхідно протягом 7-10 днів через кожні 3 години.

Якщо ви боїтеся робити цю процедуру самостійно, зверніться до лікаря, який зможе вам наочно продемонструвати, що і як правильно робити.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!