» » » » Як зупинити кровотечу з носа?

Як зупинити кровотечу з носа?

Як зупинити кровотечу з носа?

Кровотеча з носа може виникнути в результаті травми, перегрівання на сонці, через підвищеного артеріального тиску або авітамінозу або внаслідок слабкості дрібних кровоносних судин, що супроводжується зниженим згортанням крові. З помірним носовою кровотечею цілком можна впоратися самостійно. Розглянемо, як можна самостійно зупинити кровотечу з носа.

Як зупинити кров: спосіб з компресом

  1. Щоб зупинити кровотечу, сядьте прямо і злегка схилите вперед голову (закидати її не можна, так як при такому положенні голови кров спрямується в горло і в стравохід). Тримайте під носом серветку - нехай кров вільно капає на неї. Ні в якому разі не сякатися - потік повітря в носі може зірвати утворюється на місці пошкодження тромб.
  2. До потилиці і до перенісся прикладіть холодний компрес (шматочки харчового льоду, загорнуті в целофановий пакет).
  3. На кілька хвилин притисніть до носової перегородки ту ніздрю, з якої йде кров. Більший ефект ця процедура надасть в тому випадку, якщо ви здійсните її наступним чином: підніміть високо вгору ту руку, з боку якої у вас йде з носа кров, а іншою рукою притисніть пошкоджену ніздрю.

інші способи

Ще один безпечний спосіб зупинки носової кровотечі полягає в наступному дії. Прикладіть вказівний палець до ямочки над верхньою губою і сильно на неї натисніть. Не забирайте палець від губи і тисніть на неї протягом 20-30 секунд.



Якщо і це не допомогло, на кілька хвилин вставте в ніздрю, що кровоточить ватяну або марлеву турунду, просочену будь-яким рідким судинозвужувальних лікарських препаратом, наприклад, краплями від нежитю "Нафтизин".

Народні засоби

  • Закапайте в ніс кілька крапель лимонного соку або столового оцту, навпіл розведеного водою.
  • Вкладіть в ніс промитий і розім`яту листок кропиви або деревію.
  • Прикладіть зрізом до потилиці половинку звичайної цибулини.

Також вам може бути корисна стаття Як зупинити кров з носа.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!