» » » Як зупинити маткова кровотеча?

Як зупинити маткова кровотеча?

Як зупинити маткова кровотеча?

Маткова кровотеча може виникати на тлі численних гінекологічних захворювань, патології вагітності або захворювань крові.

Маткова кровотеча може виникнути під час місячних і тоді змінюється характер менструальної кровотечі (стає рясним, з`являються згустки) та / або подовжується його тривалість.

Крім цього маткова кровотеча може виникати і в проміжках між нормальними менструаціями.

За кількістю крові, що втрачається маткова кровотеча може бути мізерним або дуже рясним, що може привести до розвитку шокового стану і загибелі жінки.

Чому важливо відразу звернутися до лікаря

Як зупинити маткова кровотеча правильно і в повному обсязі знає тільки лікар. І то в деяких випадках, для з`ясування причини кровотечі доводиться провести досить складне обстеження. Тому, якщо ви побачили, що з піхви стала виділятися кров і її походження (а також обсяг кровотечі) не можна пояснити черговим менструальним кровотечею, то обов`язково слід звернутися до лікаря.



Особливо важливо звернутися за медичною допомогою при розвитку рясного маткової кровотечі. В цьому випадку слід терміново викликати швидку допомогу і не варто втрачати дорогоцінний час, намагаючись зрозуміти, як зупинити маткова кровотеча. У якості першої допомоги можна покласти на низ живота гумову грілку або пластикову пляшку, наповнену крижаною водою або льодом.

Єдиного способу, як зупинити маткова кровотеча, не існує. Це пояснюється в першу чергу причиною виникнення кровотечі, об`ємом крововтрати, а також загальним станом здоров`я жінки.

Так, якщо маткова кровотеча викликано порушеннями згортання крові, то для його зупинки потрібно введення кровоспинних засобів. При кровотечах на тлі міоми матки вводять скорочують матку кошти і / або естрогенні гормони, а при їх неефективності вдаються до вискоблювання порожнини матки. Зупинити маткова кровотеча, що виникло у жінок в пременопаузі (старше 45 років) можна за допомогою призначення їм андрогенів (чоловічих статевих гормонів). Цей же спосіб зупинки маткової кровотечі використовується і у пацієнток із злоякісними захворюваннями шийки матки.

З огляду на все сказане, не варто при виникненні кровотечі з статевих шляхів, замість візиту до лікаря задавати питання на форумах: як зупинити маткова кровотеча ?. У відповідь на своє питання ви отримаєте поради, які будуть, не тільки не приносять користі вам, але можуть принести і шкоду, тому що ваші онлайн співрозмовниці не можуть знати, чому у вас розвинулося маткова кровотеча.

Народні засоби

Народні методи теж можуть допомогти зупинити маткова кровотеча. Практично всі вони засновані на використанні лікарських рослин володіють кровоспинними (кропива дводомна, трава водного перцю і т.д.) властивостями. Фітотерапії може поєднуватися з методами традиційної медицини, і її використання дозволяє зупинити маткова кровотеча в найкоротші терміни. Але все-таки, перш ніж йти в аптеку і купувати кровоспинні трави, краще проконсультуватися з лікарем.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!