Як виправити ніс?

Як виправити ніс?

У сучасному житті можна змінити зовнішність різними способами. Але найвірніший і довгостроковий - за допомогою пластичної хірургії. Говорячи про виправлення або відновленні носа, це ринопластика. Вдаються до неї, в більшості випадків, за рекомендацією лікаря, щоб полегшити носове дихання. Але для нетривалого ефекту, можна вдатися і до послуг косметології. У даній статті буде розказано про те, як змінити форму носа різними способами.

Гімнастика для носа

З настанням певного віку, відбувається зміна довжини і форми носа. Причина - у втраті тонусу лицьових м`язів. Вони, як і будь-які інші м`язи нашого тіла, вимагають додаткового навантаження для збереження своєї форми. І тому багато в літньому віці, а хтось і раніше, задається питанням про те, як змінити форму носа. На допомогу прийдуть вправи на зміну довжини носа.

Перше - потрібно підняти кінчик носа вказівним пальцем, напружуючи при цьому м`язи носа і намагаючись чинити опір тиску пальця. Друге - двома пальцями зволікайте вниз верхню губу і відпускайте. Повторювати до 30 разів. Робити цю вправу слід 2 рази на день. До кінця тижня результат буде помітний. А щоб закріпити ефект, потрібно робити ці вправи постійно.

ін`єкції



Сучасна медицина дозволяє не вдаватися до ринопластиці, а виконати контурну пластику носа, тобто змінити форму носа без операції. На допомогу прийдуть ін`єкції краси - Рестилайн, Радіесс і ін. Від пацієнта залежить визначити, які зміни потрібні: підняти занепалий кінчик носа, виправити горбочок або поглиблення на носі. Переваги цієї методики наступні:

  • потрібно всього годину для проведення процедури;
  • відсутні побічні ефекти для організму;
  • відсутні больові відчуття під час процедури, тому що анестезія здійснюється за допомогою косметичного крему, тривалість дії якого 30 хвилин, і за цей час виконується ін`єкція;
  • період відновлення займає один день;
  • можливе застосування в підлітковому віці;
  • доступна ціна процедури.

Ринопластика

На сьогодні це найбільш затребувані операції в щелепно-лицевої хірургії, і саме в бік зменшення носа. Тому що, приходячи до пластичного хірурга з завданням - як виправити ніс, людина просить скорегувати довжину або ширину свого носа. Цілі при цьому можуть бути і косметичного характеру (щоб краще виглядало), і медичного (поліпшити дихальну функцію).

Виправити перегородку носа



Зміна носової перегородки робить вже ніздрю і заважає нормально дихати. Буває, що істотне спотворення не впливає на носове дихання, оскільки повітря без труднощів йде над викривленням або під ним. Або, навпаки, невелике викривлення, як правило, у носового входу, доставляє величезний дискомфорт при диханні.

У більшості випадків, пацієнт приходить з метою виправити перегородку носа в разі утруднення дихання носом, але іноді це супроводжується головним болем, болями в вушної області, слизовими виділеннями з носа, сухістю в горлі і т.п. Причиною тому може бути вплив спотвореної частини носової перегородки на стінку носа, що подразнює слизову і збуджує рефлекторні симптоми, що призводять до нападів головного болю, і навіть астми та епілепсії.

Остаточне рішення про проведення ринопластики приймається лікарем-хірургом після проведення консультації, з обов`язковим вивченням дихальної функції людини і комп`ютерним моделюванням його носа. Відновлення носової перегородки вимагає обов`язкового хірургічного втручання, тому показання до цього вивчаються дуже ретельно. Адже потрібно не просто виправити форму носа, а полегшити носове дихання, усунути з`явилися наслідки деформації, і, в цілому, налагодити нормальне дихання людини.

Нерідко, крім медичних показників, береться до уваги ще й досягнення естетичного ефекту, тоді проводиться виправлення носової перегородки, а потім і вирівнювання спинки носа.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!