Чим лікувати носоглотку?

Чим лікувати носоглотку?

Якщо у вас в горлі дере, причому ці неприємні відчуття доповнюються гавкаючим кашлем, дихати стало важко, розмовляєте ви в ніс, а з носа тече тягуча слиз - у вас запалення носоглотки. Значить вражені і горло, і ніс. Якими б причинами воно не було викликано (переохолодження, довгий диспут, мокрі ноги), список, ніж лікувати носоглотку, сильно не зміниться. Тільки в разі підозри вірусного походження хвороби він доповниться відповідними противірусними препаратами.

Медикаментозне лікування

Боротьба повинна бути спрямована, перш за все, на звільнення носа від закладання. Цілком підходять засоби, що застосовуються при лікуванні звичайної нежиті: Виброцил або Протаргол, Хьюмер для дезінфекції та розрідження слизового грудки. Коли з носа почне литися потоком, ліки змінюються на судинозвужувальні. Осиплість і кашель викликані виділеннями, що стікають ззаду по горлу, тобто є наслідками. Однак горло вже роздратовані, тому щоб не отримати в подальшому ще одне захворювання, паралельно з капанням носа треба полоскати горло. Для цього підійдуть Ингалипт, Хлорофіліпт або хоча б звичайний розчин соди (чайна без гірки ложка соди на склянку теплої води).

альтернативні методи

У народної медицини свої рецепти, ніж лікувати носоглотку. Для боротьби зі слизовими соплями в ніс капають буряковий сік: натерти коренеплід і віджати «стружку» через марлю. Сік робиться безпосередньо перед процедурою.

Щоб вгамувати кашель і пом`якшити горло, велика ложка висушеного листя подорожника два години настоюється в склянці окропу. Проціджений настій п`ється тричі на день до їди за півгодини.

А якщо з`явився набряк слизової, то вам допоможе інформація Як зняти набряк слизової носа.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!