Чим закапати ніс?

Чим закапати ніс?

З настанням холодної пори року у малюків починають з`являтися різного роду ГРВІ, які проявляються у вигляді нежиті та кашлю. Велика розмаїтість аптечних препаратів від сольових розчинів до судинозвужувальних крапель іноді ставить у глухий кут молодих матусь. Як правило, фармацевти в аптеці пропонують продукцію дорожче, адже їх основна мета - підвищення продажів, а не турбота про здоров`я покупця. Але ми розглянемо найбільш підходящі і недорогі кошти, які можна використовувати для лікування від нежиті.

Перші ознаки застуди

Перш ніж вирушити в аптеку, проконсультуйтеся у лікаря, дізнайтеся, якими препаратами найкраще скористатися. Дільничний педіатр, визначивши причини з`явився нежиті, підкаже, чим закапати ніс дитині і не нашкодити при цьому слизовій оболонці носа. Коли нежить з кашлем проявляється у дорослих, які мають дітей, то лікування необхідно почати негайно, інакше можливе зараження.

Поширювані в приміщенні хворобливі бактерії за допомогою чхання або кашлю, можуть вразити слабкий організм дитини. Так як кашель і нежить - це перші симптоми застуди, то сироп від кашлю і краплі для носа - це препарати першої необхідності в домашній аптечці. З наближенням зими їх необхідно обов`язково придбати і покласти туди, щоб бути готовим до появи перших ознак хвороби. В іншому випадку, якщо нічого не робити, піде підвищення температури і погіршення загального стану хворого.

Каплі для носа

Як говорилося раніше, не завжди в аптеці запропонують ефективний препарат в гонитві за високими продажами, тому перш ніж відправиться в аптеку на пошуки крапель для носа, необхідно визначитися, чим закапати ніс. Існує два способи знайти підходящі краплі: отримати консультацію лікаря в поліклініці або знайти необхідну інформацію в Інтернеті. Так як відвідування поліклініки може призвести до втрати часу в очікуванні своєї черги, люди стали користуватися Інтернетом для пошуку необхідної інформації. Однак самолікування не завжди буває корисним, адже у Вас немає диплома про отримання медичної освіти і Ви можете легко помилитися з діагнозом.



Але якщо Ви все ж розраховуєте на допомогу Інтернету, то в Мережі Ви знайдете велику кількість сайтів з медичної тематики, де навіть знамениті доктора публікують поради по лікуванню різних хвороб на своїх сайтах. Набирає популярності онлайн-консультація, але кваліфіковані доктора безкоштовно не консультують навіть онлайн, тому платна консультація про вирішення проблеми з нежиттю недоцільна. Краще не полінуватися і самому знайти необхідну інформацію, а потім вирушати в аптеку, знаючи назву конкретних крапель для носа.

Перед тим як починати капати судинозвужувальні краплі, необхідно підготувати ніс. Для цього треба промити його і висякати накопичилася слиз. Промивати ніс можна готовими аптечними препаратами, такими як «Салін», «Но-соль», «Аква маріс», або використовувати звичайний фізрозчин. Якщо під рукою немає нічого схожого, можна приготувати слабкий і добре відфільтрований розчин ромашки або слабкий розчин йодованої солі. Після промивання носа і видалення соплів слід закапати в кожну ніздрю судинозвужувальні краплі, купити які необхідно тільки після консультації з лікарем.

Народні засоби



Крім різноманітності аптечних крапель для носа, існує безліч рецептів народної медицини. Особливістю народних засобів є їх доступність і простота виготовлення. Крім того, їх можна приготувати самому, не виходячи з дому. Застосування різних засобів природного характеру найчастіше дає позитивний результат, тому деякі педіатри радять починати лікування малюків саме з народних рецептів. А якщо навіть дітям рекомендують народні методи, то дорослій людині вони тим більше не заподіють нічого поганого. У тому ж Інтернеті можна знайти інформацію про те, що можна закапати в ніс для лікування нежиті.

овочевий сік

Як правило, всі інгредієнти для приготування засобів народної медицини завжди є в наявності на кухні. Природа подбала про людське здоров`я і наділила плоди овочевих культур цілющими властивостями. Виявляється, буряковий сік - це ефективне бактерицидну засіб. Спосіб застосування дуже простий: сирий буряк необхідно натерти і почекати, поки стече весь сік. Перш ніж закапати ніс буряком, необхідно сік розбавити наполовину з водою і додати трохи оцту. Закапувати отриманий народний препарат необхідно 3-4 рази на добу. Його можна застосовувати і для дітей, і для дорослих. Дітям треба капати 4-5 крапель за один раз, а дорослим - цілу піпетку.

Лук теж надає ефективну дію на забиті слизом канали. Але ні в якому разі не рекомендується його застосування в чистому вигляді, так як він спалить слизову оболонку носа. Щоб цього не сталося, перш ніж закапати ніс цибулею, бажано внутрішні порожнини носа змастити вазеліном і розбавити сік цибулі з водою. Для дітей в співвідношенні один до десяти, а для дорослих досить розбавити сік наполовину з водою.

Рослинна олія

Ефективно застосовувати проти нежитю різні масла. Але перш ніж закапати олію в ніс, необхідно визначитися, яке можна, а яке не рекомендується. Наприклад, масло обліпихи проти нежиті навіть лікарі прописують, але його дозування не повинна перевищувати однієї краплі в день. Персикове масло пом`якшує утруднене дихання і завдяки своєму натуральному походженням практично ніколи не викликає алергії в будь-якому її прояві. Навіть якщо капати до 15-ти крапель в день, негативного впливу на організм персикове масло не зробить. А ось ефірні масла не можна застосовувати ні в якому разі. Вони відразу ж обпалять всю слизову порожнину носа.

сік алое

Багатьох цікавить, чи можна закапувати ніс алое, так як ця рослина має цілющі властивості і допомагає проти безлічі хвороб. Сік алое містить багато корисних компонентів, але застосовувати його для закапування носа потрібно в розведеному вигляді, приблизно 50х50 з водою і при цьому необхідно провести його фільтрування через кілька шарів марлі. Якщо не дотриматися ці заходи, то сік алое, як і сік цибулі, може обпалити слизову порожнину носа.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!