» » » Як приймати краплі?

Як приймати краплі?

Як приймати краплі?

Краплі - водні або спиртові розчини лікарських препаратів. Приймати краплі (як і будь-які інші лікарські препарати) потрібно за приписом лікаря і строго дотримуватися дозування.

Кілька порад, як приймати краплі

  • Перед вживанням ліків ємність необхідно струсити, так як розчинені речовини можуть з часом розподілятися нерівномірно;
  • Вушні і очні краплі слід трохи нагріти в руці, щоб уникнути неприємних відчуттів під час процедури;
  • Якщо розчин помутнел або змінив колір - краплі прийшли в непридатність, і їх слід викинути.

назальні краплі

Практично в кожній аптечці можна знайти назальний спрей або краплі, так як жоден осінньо-весняний період не обходиться без закладеного носа і нежиті. Приймати краплі слід за інструкцією, але необхідно пам`ятати, що більше двох-трьох разів на день краплі приймати не можна, так як багато хто з них сушать носову порожнину, що може привести до неприємних наслідків. Не варто приймати краплі довше двох тижнів, щоб не викликати звикання організму. Наша стаття Як закопувати ніс допоможе вам правильно підібрати дозування і періодичність лікування.

Очні краплі

Очні краплі мають дуже обмежений термін придатності, тому потрібно ретельно стежити за цим. Краплі, які лікар виписав для лікування кон`юнктивітів, блефаритів і інших захворювань, слід приймати в точності за призначенням лікаря.

Є також краплі, які допомагають очам впоратися з напругою. Це так звана «штучна сльоза», яка обволікає пересохлі або втомлені очі і усуває неприємні симптоми. Такі краплі слід приймати під час тривалої роботи за комп`ютером, водінням автомобіля або перебування на гарячому, сухому повітрі. Також вони корисні людям похилого віку, які часто відчувають дискомфорт в очах. Закопувати їх потрібно по дві краплі в кожне око 4-8 разів на добу.

серцеві краплі



Серцеві та інші види крапель слід приймати за призначенням. Краплі сильно впливають на організм, тому важливо дотримуватися дозування, визначену лікарем. Більшість лікарських розчинів, які приймаються всередину - це спиртові настоянки, які потрібно перед вживанням розбавляти або капати на хліб або цукор.

вушні краплі

Отит частіше зустрічається у дітей, але і дорослі, пробувши день на протязі, можуть відчути неприємні посмикування в вусі. Для лікування вушних захворювань використовують краплі, які необхідно закопувати в вухо. Зверніть увагу, що зазвичай очі, ніс і вуха лікуються в парі, тобто якщо навіть болить одне вухо, для профілактики потрібно закопувати і друге, але половину дози, призначеної лікарем.

Закапувати краплі потрібно лежачи на боці, щоб хворе вухо було вгорі. Краплі слід трохи прогріти до температури тіла (потримати кілька хвилин в руці або поставити в чашку з теплою водою). Перед закапуванням слід очистити вухо від сірки.

Про властивості різних лікарських засобів і як їх приймати, ви можете прочитати в розділі препарати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!