Від чого коньюктивит?

Від чого коньюктивит?

Коньюктивіт. Напевно, з цією хворобою дуже багато зіткнулися, будучи ще зовсім малюками. Та й в більш пізньому віці, буває, страждають такою недугою. І про те, що коньюктивит - це запалення, прогресуюче на слизовій наших очей, знають, безперечно, все. З`ясуємо ж, від чого коньюктивит буває, і чому їм хворіють настільки часто.

Причини, що викликають кон`юнктивіт

  • Друга назва коньюктивита - «хвороба брудних рук». Недуга цей - результат активності вірусів чи бактерій, занесених на слизову оболонку очей. Саме немиті руки, якими ми трьом очі, бувають причиною запалення. Але не тільки вони. Інфекція для проникнення в організм людини знайде й інші шляхи. А результат - досить закономірний - кон`юнктивіт. Руки ж мити все одно необхідно. І по можливості частіше.
  • Але не завжди причиною коньюктивита може бути інфекція. З кожним днем все частіше зустрічається і така, раніше не настільки масова, алергія на подразники з нашого оточення: пил, різні випаровування, пилок і т. П.

Так що, якщо ви раптом відчули, що у вас очі, немов засипало піском, обов`язково звертайтеся до знає людині в галузі офтальмології, яким є ваш лікар-окуліст. Він визначить, яка етіологія вашого захворювання. А потім, керуючись діагнозом, призначить адекватне лікування.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!