» » » » Що робити, коли смикається повіку?

Що робити, коли смикається повіку?

Що робити, коли смикається повіку?

Фізична і емоційна перевантаженість сучасної людини призводить до виснаження сил. Прискорений темп життя, відсутність режиму харчування і відпочинку, призводять до проблем нервової системи. У цей момент людина стає агресивною, нервовим, впадає в депресію. Зовні це може виявлятися і посмикування одного з століття. Коли смикається нижню повіку, що робити? Розглянемо це та інші питання.

Смикається нижню повіку

Мимовільне сіпання нижньої повіки неможливо проігнорувати. Відразу починаєш робити якісь дії: закриваєш очей, чухали, потягуєш повіку в сторону. Дуже часто це швидко проходить. Однак якщо довгий час смикається нижню повіку, що робити? Головне, не панікуйте, так як це явище якраз і закликає вас до спокою.

Це реакція на стресову ситуацію, пережиту вами. Це неврологічне захворювання, або придбане в даний момент, або тривале загострення хронічного захворювання нервової системи.

Навчіться висипатися, змініть спосіб життя, не відмовляйтеся від повноцінного відпочинку у вихідні дні та під час відпустки. Більше часу бувайте на природі, напроситеся до когось на дачу, сходіть в ліс, посидьте біля річки, біля вечірньої ватри. Зміцнюйте свій імунітет, міняйте раціон харчування, включаючи в нього більше овочів і фруктів.

Причини і лікування сіпається століття

Іноді сіпання століття проходить так швидко, що людина навіть не замислюється, що відбувається з його організмом. Але ж причин цього явища, дуже багато. Давайте подивимося на найпоширеніші з них. Це нам допоможе зрозуміти, коли смикається повіку, що робити?

У житті кожної людини дуже багато негативу, його внутрішній стан або зовнішні подразники. Намагайтеся цього уникати. Подумайте, що може вас відволікти від чергової суперечки. Читайте книгу, слухайте приємну музику, в`яжіть, малюйте.



Якщо сіпання століття почалося під час роботи за комп`ютером або переглядом телевізора, значить, ваші очі перенапружилися і їм потрібно дати час для відпочинку. Закрийте очі і трохи полежте.

Носите окуляри або лінзи? Робіть спеціальну гімнастику для очей, спрямовану на фокусування очі на незвичайні предмети. Часто такі вправи припиняють порушення зору і не дозволяють очам так втомлюватися.

Ще нервовий тик століття з`являється через частого вживання алкоголю та кави. Спробуйте зменшити або зовсім відмовитися від цих напоїв, щоб виявити причину.

Поради невролога про нервовому тику

Так уже повелося у нас, при слабкому нездужанні не звертатися до лікаря. Тому, на питання, що робити, коли смикається повіку, спочатку шукаємо відповідь самі, а потім, коли ставати гірше, прямуємо до лікарні. Ось які поради можна почути від невролога з приводу лікування гіперкінезу, або посмикування століття.

  1. Більше відпочивайте і позбавте себе від стресових ситуацій.
  2. Знизьте навантаження на очі.
  3. Замість кави пийте відвар ромашки.
  4. На ніч приймайте кілька крапель спиртової настоянки півонії, розведений в 50 г води. Це дуже ефективний засіб - повіку перестає сіпатися на другий день.
  5. У раціон харчування дозволите продукти, багаті магнієм. Це риба, квасоля, горох, какао, шоколад, банан, житній хліб.

Свіже повітря, улюблене хобі, добрі друзі - хороші ліки від нервового тику.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!