Як одягати лінзи?

Як одягати лінзи?
Як одягати лінзи?

Контактні лінзи для сучасної людини з поганим зором - це найефективніший засіб, коригуючий зір. Існують лінзи і декоративні, які крім корекції, прикрашають очі. Багато людей відчувають дискомфорт при носінні лінз. Все це тому вони не знають, як правильно одягати лінзи.

Звичайно, правильно говорити: "як надягати лінзи". Адже проводячи аналогію з одягом, можна згадати стару і повчальну фразу з підручників за другий клас: "Шапку дитина одягає сам, а одягнути його в теплий одяг вже повинна мама".

Перед використанням контактних лінз слід провести підготовчі заходи. Перш за все, промити руки водою, видалити макіяж з очей. Якщо косметичний засіб потрапить в очі або на лінзу, то це викличе сильне роздратування. Людям, які користуються лінзами, рекомендується використовувати антибактеріальне мило. Якщо на руках будуть залишатися масла або аромат, то це призведе до забруднення лінз.

підготовка

  1. За допомогою пінцета лінзи потрібно дістати з ємності для зберігання.
  2. Витягувати лінзи з контейнера нігтями не можна!
  3. Перш ніж надягати лінзи, треба їх сполоснути розчином.
  4. Потім лінзу покласти на вказівний палець опуклою стороною вниз.
  5. Якщо лінза йде на ліве око, то класти її треба на ліву руку, і навпаки, якщо лінза йде на праве око, значить на вказівний палець правої руки. Можливо, в подальшому ви зміните спосіб. Але для новачків, які не знають, як надіти (а не одягнути!) Лінзи вперше, цією рекомендацією варто скористатися.
  6. Найголовніше, щоб на лінзах не залишалося розчину.

Як надягати контактні лінзи?



Перш ніж прикласти лінзу до зіниці, треба переконатися, що вона лежить правильної стороною, яка не вигнута навиворіт. Не рекомендується просити одягнути когось лінзу за вас. Визначається це по обідку. Краї лінзи не повинні розкриватися назовні. Також важливо переконатися, чи немає порушення цілісності самої лінзи. Якщо з`явилися розриви, то лінзу доведеться викинути.

  1. Необхідно зручно встати перед дзеркалом.
  2. Скористайтеся підставкою або полицею. Якщо поруч буде стіл або поличка, то в разі втрати лінзи, її зручно буде знайти.
  3. Правим вказівним пальцем підноситься лінза до правого ока.
  4. Зручніше буде, якщо нижню повіку відтягнути середнім пальцем і одночасно відтягнути лівою рукою верхню повіку.
  5. Не можна відводити від дзеркала погляд!
  6. Наблизити лінзу до рогівці і акуратно помістити її на око. Як тільки стане ясно, що лінза приклеїлася, то палець можна прибрати. Потім треба пропустити кілька разів і обов`язково покрутити зіницею.

Пам`ятайте про те, що не можна носити одні й ті ж лінзи занадто довго. Дотримуйтесь рекомендації виробника. Навіть якщо ви відчуваєте в використаних лінзах себе комфортно - змініть їх, не нехтуйте здоров`ям.

Ми рекомендуємо ознайомитися з нашою статтею Як надягати лінзи, яка дасть вам більш докладні рекомендації про те, як надягати і носити лінзи.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!