» » » » З якого віку можна носити лінзи?

З якого віку можна носити лінзи?

З якого віку можна носити лінзи?

Очі - дзеркало душі. Але, на жаль, в останні роки ми все частіше бачимо замість очей окуляри. На щастя, з розвитком нових технологій, до нас дійшли так звані «лінзи», що дозволили позбутися незручних очок і зробити наш погляд відкритим.

Чи можна носити лінзи - можна і потрібно, якщо у вас поганий зір. І носіння лінз не створює незручностей і дискомфорту. Це, мабуть, головна умова використання лінз. Якщо ж у вас прекрасне зір, то не варто звертатися до лінз, навіть для того, щоб змінити колір очей. Дайте свободу своїм очам.

Зі скількох можна носити лінзи

Цим питанням завжди задаються люди, які звернулися до лінз вперше. Для носіння контактних лінз немає обмежень. Їх можуть призначати як дорослим, так і дітям. Все залежить від конкретної ситуації. Як правило, підбором лінз займається лікар офтальмолог. Так само лінзи можна придбати в аптеці. Єдине, слід враховувати, що аптекарі не продають лінз дітям до 18 років.

Лінзи та їх застосування



Існують 2 види лінз: м`які і жорсткі. М`які лінзи бувають гідрогелеві і силікон-гідрогелеві. Вони дуже легкі, міцні, зручні, пропускають кисень і містять до 70% води. Такі лінзи призначаються для корекції короткозорості і далекозорості. Жорсткі лінзи відомі понад 120 років. Раніше їх використовували щодня. Зараз тільки в особливих випадках - для корекції важкого ступеня астигматизму.

Скільки можна носити лінзи

Це залежить від виду лінз. Є одноденні, тижневі, двотижневі, щомісячні, річні. При цьому важливо враховувати і режим носіння - денний, гнучкий і непреривний.Самие безпечні лінзи - це одноденні. Вони хоч і недешеві, але зате часта зміна запобігає утворенню забруднень. Це є безпечним для ваших глаз.Многіе фактори потрібно враховувати при виборі лінз. Лінзи допоможуть вам відчути себе самим собою і побачити світ іншими очима. Однак, не слід бути самостійним в даному питанні, а перш за все потрібно проконсультуватися з лікарем. І тоді лінзи не доставлять вам незручності.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!