» » » Що таке сієста?

Що таке сієста?

Що таке сієста?

Кожен хоч раз чув слово "сієста". Це іспанське слово, яке було утворено від латинського "hora sexta" (в перекладі - "шосту годину" або "полудень". Розрахунок вівся від світанку). Сієста популярна не тільки в Іспанії, але і в Італії, а також в інших країнах південної Європи, Латинської Америки і в трохи в країнах Африки.

Що таке сієста? Сієста, по суті, означає післяобідній сон або відпочинок. Існують навіть медичні показання про те, скільки часу потрібно відпочивати і спати дітям і дорослим після обіду. Такий серйозний підхід обумовлений біологічними особливостями організму: після прийому їжі в обід відбувається відтік крові від нервової системи до системи травлення, що, власне, і викликає сонливість. Наприклад, дітям до п`яти років настійно рекомендують спати після обіду (тиха година в дитячих садах), дорослим сон теж рекомендований, але не більше 30 хвилин.

Грецькі вчені припускають, що післяобідній сон знижує ризик передчасної смерті від серцево-судинних захворювань, особливо це стосується чоловіків.

Також вам можуть бути цікаві ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!