» » » Що таке вендета?

Що таке вендета?

Що таке вендета?

Вендетта - це кровна месть- слово запозичене з італійської мови і дослівно означає «помста» Словом вендета кровна помста називалася в Італії, головним чином на Сицилії та Сардинії.

Історія вендети

Якщо говорити докладніше про те, що таке вендета, то варто згадати, що кровна помста - це древній принцип. Він був дуже поширений в державах, в яких правова система не могла забезпечити правопорядок, і тому за вбивство мстилися родичі або члени клану вбитого. Кровна помста була властива не тільки Італії, але і іншим країнах Європи, а також Росії. Звичай і по сей день існує в деяких східних країнах.

Яскравим прикладом вендети є твір Шекспіра «Ромео і Джульєтта», в якому кровна ворожнеча двох родин призводить до трагедії. Найчастіше кровна помста була жорстока і тягла за собою помста за месть- так клани століттями ворогували і могли повністю винищити сім`ї один одного.

У сучасному світі слово вендета безпосередньо асоціюється з фільмом V означає Вендетта. Масці, використовуваної в цьому фільмі, присвячені кілька статей нашого сайту:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!