» » Що значить бути кращим?

Що значить бути кращим?

Що значить бути кращим?

Живучи і спілкуючись в суспільстві, людина завжди самовдосконалюється, духовно зростає. Когось влаштовує його усталений спосіб життя, а хтось завжди прагне до кращого. Якщо подумати, що означає бути кращим, то ми навряд чи однозначно відповімо на це питання. В першу чергу - це значить бути лідером. А взагалі все залежить від того, де людина хоче бути кращим. Хтось прагне бути кращим для своїх батьків, серед всіх своїх братів і сестер. Хто - то мріє бути кращим на роботі, щоб стати найголовнішим начальником серед своїх колег. Для спортсменів бажання стати кращим є основною рушійною силою, яка веде їх до перемоги. Кращі учні в школі отримують золоті медалі, кращі студенти після закінчення інституту отримують червоні дипломи.

Але чи завжди потрібно і корисно для людини це бажання стати кращим? У психології існує навіть таке поняття, як «синдром відмінника». Це гіпертрофоване бажання бути лідером серед всього свого оточення дуже згубно для самої людини. Завдяки своїй енергії воно рано чи пізно може просто «спалити» людини. Серед людей з таким синдромом дуже багато схильні до депресій, і навіть суїцидів. Бо люди не витримують постійної напруги у всіх сферах свого життя.

Тому в першу чергу за гонитвою до лідерства не потрібно втрачати самого себе! Потрібно вміти дуже тонко відрізняти істинно свої емоції і почуття і прагнути, щоб вони по максимуму були тільки позитивними.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!