» » » Що таке альтруїзм?

Що таке альтруїзм?

Що таке альтруїзм?

Слово альтруїзм позначає принцип поведінки, при якому людина демонструє бажання жертвувати своїми бажаннями і інтересами заради інтересів інших людей. Щоб зрозуміти краще, що таке альтруїзм, можна сказати, що це поняття протилежне егоїзму.

Людина, якій властивий альтруїзм, часто забуває про свої інтереси, йому важливіше благо інших людей, саме в тому, щоб приносити добро і допомагати нужденним, він бачить спосіб власної самореалізації і сенс свого життя. Як правило, якщо про людину говорять, що він альтруїст, мають на увазі вміння співчувати, увійти в становище іншої людини, вміння радіти, коли добре іншим, і засмучуватися, коли комусь погано.

Альтруїзм - це дієвий неравнодушіе- людина, яка проповідує альтруїзм, як переживає за інших, а й докладає всіх зусиль, щоб зробити світ кращим. Його турбує і екологічна ситуація, і вимирання рідкісних тварин, і все інше, що стосується збереження життя на землі.

Для альтруїзму характерна готовність в будь-який момент поступиться власними інтересами заради суспільного блага. Саме альтруїсти стають волонтерами в дитячих клініках або хоспісах, безкорисливо допомагають тим, хто опинився в складній ситуації. Альтруїсти можуть створювати притулки для домашніх тварин, збирати гуманітарну допомогу або працювати в Міжнародному Червоному Хресті.

Одним словом, альтруїзм - це концентрація кращих душевних якостей в одній людині, якими він безкорисливо ділитися з усім світом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!