» » » Як стати першим?

Як стати першим?

Як стати першим?

Людині за своєю природою властиве прагнення до першості. Стати першим, тобто найкращим в чомусь - це бажання коли-небудь приходить до тями кожної людини, стає його нав`язливою ідеєю. Хтось, помріявши, відмовляється від здійснення мрії, а хтось кладе на це мало все своє життя, щоб стати кращим, лідером.

Як стати першим? Щоб відповісти на це питання, потрібно обов`язково знати, а де людина хоче бути таким, в якій області життя. Залежно від сфери життя способи домогтися першості будуть різні. Розберемо основні ситуації, в яких людина прагне стати першим. Визначимо, що йому потрібно зробити для цього.

Перший в навчанні

Це найбільш типова ситуація, тому що в наше століття - століття інформації - людина вчиться практично все своє життя, щоб не відставати від часу. І шлях тут один: вчитися і ще раз вчитися. Потрібно бути старанним у навчанні, сумлінним у виконанні завдань. Людина повинна прагнути дізнаватися більше, ніж інші, читаючи додаткову інформацію, освоюючи важкі теми самостійно. Активність на заняттях, уроках, лекціях обов`язково приверне увагу викладачів. Завзятість, праця і наполегливість приведуть до бажаних результатів.

Перший в спорті

Спорт сьогодні - це прекрасна можливість виділитися з величезної маси людей, що займаються в спортивних секціях і клубах. Бути призером світової першості, універсіади, а тим більше олімпіади - це престижно, почесно, приносить величезні матеріальні статки.



Тому не дивно, що багато для досягнення мети жертвують всім - вільним часом, зустрічами з друзями, відпочинком, навіть іноді сім`єю. Виснажливі щоденні тренування, величезна воля до перемоги - тільки це допоможе стати лідером, переможцем. А перемога - це ще і визнання країною заслуг людини. Це врешті-решт і бажання не підвести народ, країну, адже з кожною перемогою спортсмена перемагає і його країна.

Перший на роботі

Конкуренція на роботі була і буде завжди. Серед колег обов`язково виділяються кращі, що досягають значних результатів, в порівнянні з іншими. Тут стати першим допоможе ініціативність, прагнення до впровадження інновацій, постійне підвищення професійного рівня, раціоналізаторство.

Важливу роль відіграють особистісні якості, вміння знаходити спільну мову з колегами, з начальством. Людина повинна дотримуватися субординації, існуючу на роботі. Хоча, звичайно, не можна перетворюватися в облесливого, догідливого людини без своєї думки.

Перший в бізнесі



Підприємництво на сьогоднішній день - один з основних видів діяльності людини. Воно дає можливість значно підвищити свій соціальний статус, виділитися умінням вести справи, бути конкурентоспроможним. Але за всім цим лежить величезна праця. Підприємець повинен добре розбиратися в законах ринку, вміти вивчати ситуацію в економічній сфері, правильно підбирати персонал, вміло контролювати якість продукції і дійсно дохід, а сам підприємець вважався в економічних колах одним з перших.

Перший в особистісних стосунках

Звичайно, у відносинах з людьми - близькими, коханими, колегами - неможливо бути саме першим. Йдеться про те, щоб стати саме найкращим. Людські якості роблять нас цікавими, потрібними, бажаними людьми. Тому тут шлях один - моральне вдосконалення, робота над собою, постійне прагнення стати кращим, чистішим, порядочнее.

Велике значення має бажання людини пізнати себе, працювати над собою, адже найкращий критик в житті - це сама людина. Уміння подивитися на себе з боку, прагнення сподобатися самому собі - це кроки до морального вдосконалення.

Як бачимо, стати першим цілком можливо кожній людині. Було б бажання, прагнення, сила воля, цілеспрямованість - і тоді результат не змусить себе чекати.

Звичайно, в житті є виняткові особистості, дійсно перші в чомусь: вчені, музиканти, художники, письменники і поети, артисти. Це люди, що кардинально змінили погляд на певний вид діяльності і на знання про що-небудь. Саме вони сприяють поступальному розвитку нашого суспільства. Їх імена навічно увійшли в історію людства. Серед них наші співвітчизники: М.В. Ломоносов, А.С. Пушкін, Д.І. Менделєєв, К.Е. Ціолковський, І.П. Павлов, Ю.А. Гагарін - і багато інших людей, якими пишається Росія.

Матеріал на цю тему можна знайти в статті на нашому сайті Як бути першою в класі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!