» » » Як стати людиною світу?

Як стати людиною світу?

Як стати людиною світу?

Давайте почнемо з того, що визначимо для себе, хто ж такий космополіт.

У перекладі з давньогрецької - це людина світу. А на рівні ідеології - людина яка ставить інтереси людства вище інтересів окремого народу або держави. Насправді ж космополітизм - це світогляд єдності, цілісності світу і всесвіту. Космополіт проголошує єдність людства.

Першим космополітом самопроголосив себе давньогрецький філософ Діоген. Космополітами були Вольтер, Лев Миколайович Толстой, Монтеск`є, Бентама і багато інших. Кант називав космополітизм вінцем розвитку людського суспільства.

Відповіді на питання про філософському аспекті можна задати в розділі Філософія.

Як же стати людиною світу

Для початку достатньо розділяти філософію і переконання єдності всього людства. Ми живемо на одній планеті, маємо спільну історію та спільні корені. Усвідомити безглуздість і згубність націоналістичних ідей і відмовитися від помилкового патріотизму - ось він шлях космополіта.



Але якщо цього вам мало і є стійке бажання або необхідність отримати цей статус офіційно, то вам допоможе WSA (Всесвітнє Уряд Громадян Світу) - організація, заснована в 1954 році Гаррі Девісом. WSA базується у Вашингтоні в США і до цього дня видає практично всім бажаючим паспорти громадян світу. Коштує це посвідчення від 45 до 300 доларів. Детальніше можна дізнатися на офіційному сайті організації - worldservice.org, там же можна написати заяву на світове громадянство.

Слід зазначити, що паспорт громадянина світу не буває приємний у більшості країн. На сьогоднішній день світове громадянство визнають тільки Буркіна Фасо, Замбія, Мавританія, Танзанія, Того і Еквадор. В інших країнах світу це просто «папірець», що не має юридичної сили, в іншому ця ситуація може в будь-який момент змінитися. На сьогоднішній день в світі за різними даними нараховують від 500 тисяч до 1 мільйона громадян світу. Це найпопулярніший другий паспорт в світі.

Також на сайті WSA представлений список з більш ніж 180 країн, які хоча б раз впускали на свою територію космополіта. Головне завдання організації на сьогоднішній день - це вільне переміщення громадян по світу.

Так що якщо ви поділяєте ці переконання і хочете бути громадянами нашого спільного світу - будьте ними.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!