Що таке наївність?

Що таке наївність?

Що таке наївність - зворушлива риса характеру чи недолік? Адже якщо раніше це якість високо цінувалося, то зараз такі люди стають об`єктами глузувань і обману і часто задають питання: Чому мене все використовують.

Нижче розкрито поняття наївності і наведені риси характеру наївну людину.

Що значить наївність

Наявність закладена в людині природою. Саме тому всі діти так наївні і довірливі. Вони оточені любов`ю і турботою близьких і простодушно вважають, що світ складається тільки з добрих, люблячих людей. У міру дорослішання і набуття життєвого досвіду «рожеві окуляри» зникають. Але існує категорія людей, характер і темперамент яких відрізняється м`якістю і наївністю протягом усього життя.

Риси характеру наївну людину:

  • довірливість;
  • доброта;
  • необізнаність;
  • відкритість;
  • простота;
  • безкорисливість.

Дуже багато хто сприймає наївність за дурість. Насправді наївність більше говорить про відсутність життєвого досвіду, ніж інтелекту. Наївних людей часто називають лохами. Хто такий лох? Це довірлива людина, якого можна легко обвести навколо пальця. І дійсно, наївні люди часто стають жертвами шахраїв.

Простодушність і наївність в більшій мірі притаманні молодим жінкам. Що значить наївна дівчина? Дівоча наївність насамперед асоціюється з чеснотою. Дитяча довірливість і відвертість роблять дівчину більш привабливою в очах протилежної статі.

Якщо через свою наївність ви не раз потрапляли в неприємні ситуації, постарайтеся контролювати свої душевні пориви, що не відкривайтеся перед незнайомими людьми, будьте обережнішими і пильними.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!