» » » Що таке волюнтаризм?

Що таке волюнтаризм?

Що таке волюнтаризм?

Якщо Ви не знаєте, що таке волюнтаризм, але дуже хочете дізнатися, ми розкриємо Вам суть цього поняття.

Волюнтаризм (походить від лат. «Voluntas», що означає «воля») - це філософський напрямок, яке першоосновою всього сущого визнає волю. Ввів термін Ф. Теніс в кінці XIX століття, але самі ідеї цього напрямку зародилися раніше - в філософських поглядах Ф. Ніцше, А. Бергсона і А. Шопенгауера.

Волюнтаризм передбачає, що все в житті залежить від волі людини. Цей напрямок відкидає об`єктивні закономірності в суспільстві і природі. Часто слово «волюнтаризм» використовувалося і використовується для характеристики анархії, неофашизму і всіляких авантюр.

Ми привели Вам лише одне визначення волюнтаризму, але останнім часом поняття «волюнтаризм» стало багатозначним, тому що використовується в різних сферах. Що таке волюнтаризм в інших значеннях?

  1. В економіці - рішення на господарській практиці, які не ґрунтуються на обґрунтованих рекомендаціях та об`єктивних умовах.
  2. У західній політиці і економіці - організація економічного і соціального устрою суспільства на основі волевиявлення всіх людей без будь-якого зовнішнього примусу.
  3. Висока прагнення реалізувати свої бажання і цілі без урахування наслідків і обставин.
  4. Підпорядкування людини з більш слабкою волею людини з більш сильною волею без урахування можливостей і бажань підлеглого.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!