» » » Що таке імплантація?

Що таке імплантація?

Що таке імплантація?

У сучасному світі існує багато термінів, значення яких часто досить складно зрозуміти. При цьому вони можуть використовуватися в різних сферах життєдіяльності будь-якої людини. Одним з таких запозичених термінів є слово «імплантація». В основному, воно використовується в медицині, генетиці та інших сферах, пов`язаних з лікуванням, зміною або діагностикою стану людського організму.

Що таке імплантація і де цей термін використовується?

Імплантацією називається хірургічна операція, яка проводиться з метою впровадження (імплантації) в організм людини або тварини штучних / біологічних тканин, органів, пристроїв і т.д.

Термін імплантація використовується:

  • У стоматологи. Як імплантів (предметів, впроваджуваних в тіло людини) тут використовуються зубні протези, які за допомогою спеціальних методів імплантуються в щелепу. На відміну від звичайних протезів вони є нерухомими і дозволяють повністю відновити зовнішній вигляд справжніх зубів.
  • При штучному заплідненні. У материнський організм імплантується (поміщається) ембріон, який згодом прикріплюється до стінки матки і далі розвивається в природному середовищі.
  • У пластичної хірургії. Даний термін застосовується щодо впровадження різних об`єктів (імплантів) в людський організм, дозволяють нормалізувати або поліпшити зовнішність, а також відновити порушену функцію певних органів.
  • Варто відзначити, що дане визначення Зараз можна використовувати і щодо сфери інформаційних технологій, так як останнім часом активно розвивається впровадження підшкірних чіпів для управління системами «розумного будинку».


Увага, тільки СЬОГОДНІ!