» » » Що таке екстер'єр?

Що таке екстер'єр?

Що таке екстер`єр?

Слово «екстер`єр» добре знайоме заводчикам породистих собак, але останнім часом все частіше зустрічається і в інших областях, далеких від собаківництва.

У цій статті ми розповімо, що таке екстер`єр і звідки взялося це слово, а розшифровку інших термінів ви можете знайти на нашому сайті в розділі визначення.

Екстер`єр: визначення

Слово «екстер`єр» прийшло до нас із французької, а туди «ext rieur» потрапило, в свою чергу, з латинської, де «exterior» означає «зовнішній». «Екстер`єр» - антонім іншого відомого слова, «інтер`єр». І якщо «інтер`єр» означає внутрішнє оформлення, то «екстер`єр» - зовнішній вигляд.

Найчастіше термін «екстер`єр» застосовується, коли мова йде про зовнішній вигляд і статурі тварин. Наприклад, кожній породі собак властивий певний екстер`єр, і на виставках велику увагу приділяють тому, наскільки відповідає зовнішність собаки ідеального для даної породи екстер`єру - якого розміру у неї лапи, вуха, як виглядає шерсть, якого вона кольору і т. Д. Екстер`єру можуть називати і зовнішній вигляд інших тварин.

Крім цього, під зовнішнім виглядом може матися на увазі зовнішній вигляд архітектурних будівель. Знайоме це слово і любителям читати автомобільні новини - в описах моделей часто можна зустріти формулювання на кшталт такої: «Оновлений екстер`єр автомобіля привертає увагу сміливими обрисами колісних арок». Йдеться, звичайно, теж про зовнішній вигляд.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!