» » » Що таке фізаліс?

Що таке фізаліс?

Що таке фізаліс?

Багато людей, навіть не знаючи, що таке фізаліс, вирощують його на своїх ділянках просто «для краси». Найчастіше його додають в букети або прикрашають їм житла - в сухому вигляді він не втрачає привабливості досить довго.

Нижче ми розповімо про зовнішній вигляд, властивості і користь фізалісу.

Що таке фізаліс

В першу чергу відзначимо, що фізаліс є найбільшим родом - за кількістю його членів фізаліс часто порівнюється з томатами. Він включає в себе близько 90 різновидів рослин. На російських просторах в дикому вигляді зустрічається тільки фізаліс звичайний - він здатний замовити в наших умовах. Як садового рослини часто вирощується мексиканський фізаліс, набагато рідше - перуанський. Решта видів можна зустріти тільки в ботанічних садах і приватних колекціях.

Зовнішній вигляд

Рослина отримало популярність завдяки незвичайному плоду, який ховається в оболонку, утворену зрослими пелюстками. Вона дуже нагадує китайський ліхтарик, тому рослина в народі так і називається. Коли ягода дозріває, «ліхтарик» висихає і змінює колір. Саме його і використовують укладачі квіткових композицій.

властивості рослини

Мало хто знає, що плоди фізалісу не тільки їстівні, але і корисні. Як лікувальна рослина, фізаліс здатний:

  1. нормалізувати травлення;
  2. протистояти алергії;
  3. допомогти подолати проблеми з дихальними шляхами;
  4. полегшити симптоми подагри;
  5. зміцнити нервову систему.

Крім цього, він є відмінним антиоксидантом. Про інших рослинах можна прочитати в матеріалі визначення. У цьому ж розділі наводяться дані і про багатьох інших термінах з різних галузей.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!