» » » Що таке артишок?

Що таке артишок?

Що таке артишок?

Що таке артишок, знають не тільки кулінари. Вишуканий смак і цілющі властивості артишоку відомі ще з давніх часів. Він згадується в стародавніх легендах, датованих 371 р до н. е.

Артишок являє собою квіткову бруньку, зовні схожу на шишку розміром від волоського горіха до апельсина. Батьківщиною рослини є Середземномор`ї.

Корисні властивості артишоку

Завдяки великій кількості мікро- і макроелементів, вітамінів і органічних кислот артишок широко застосовується для лікувальних цілей:

  • очищення нирок і печінки;
  • виведення шлаків і токсинів;
  • поліпшення травлення;
  • зниження рівня цукру в крові;
  • поліпшення кровообігу мозку;
  • нормалізації маси тіла.

Артишок в кулінарії

Гурмани цінують артишок за тонкий солодкувато-горіховий смак. Але для того щоб насолодитися його смаком, мало знати, що таке артишок. Потрібно правильно вибрати і приготувати рослина.

Бутони артишоку повинні мати темно-зелений насичений колір. У свіжого плоду листя щільно укладені і поскрипують при стисненні. Чим менше розмір артишоку, тим м`якше його смак. У великих плодах використовується серцевина. Артишок може зберігатися в холодильнику в поліетиленовому пакеті до 5-7 днів.

У їжу вживаються варені або приготовані на пару артишоки з вершковим маслом, майонезом або різними соусами. Пелюстки артишоків додають в салати, тушковані блюда, піцу або суп. З артишоками готують пироги, хліб і десерти. Невеликі артишоки використовують для консервування та маринування.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!