» » » Корисні властивості гороху

Корисні властивості гороху

Корисні властивості гороху

Горох - це однорічна рослина, яка відноситься до сімейства бобових. Горох користується особливою популярністю, адже його можна вживати в їжу в будь-якому вигляді: сушеному, вареному, свіжому і консервованому. Цей продукт люблять і дорослі, і діти, а корисні властивості гороху можна перераховувати до безкінечності.

Горох: корисні властивості

Пам`ятайте вислів "за царя Гороха"? Так ось саме з тих, царських часів, горох відомий росіянами. З гороху раніше готували супи, кашу, варили кисіль і навіть пекли пироги! Горох на Русі використовували і для лікування багатьох болячок. Наприклад, горохову кашку з незрілих зерен накладали на хворі місця, лікуючи гнійні рани, екзему, вугровий висип і інші запалення на шкірі. Росіяни і заморські красуні знали, що саме горохова пудра зробить їх ще краше, біліше і додасть шкірі ніжний оксамитовий відтінок.

Чудодійні "горошини"

Чим корисний горох в наші дні? У горосі міститься велика кількість амінокислот, джерелом яких є м`ясо. Білка в сухому горосі предостатньо! Багато спортсменів вживають в їжу горох, так би мовити, для стимуляції росту м`язової маси. Незамінний горох і для поліпшення роботи мозку. Він чудово зміцнює пам`ять, а у маленьких діточок прискорює процес зростання.

Улюблений багатьма горох, багатий макроелементами і самими різними вітамінами. Це і вітамін С, і вітамін А і бета-каротин, які відмінно покращує зір. Корисні властивості гороху унікальні! За кількістю вітамінів групи В і фолієвої кислоти - це справжній лідер! У горосі містяться мінерали, які чудово омолоджують організм, особливо, жіночий. Вони покращують ріст волосся і нігтів і розгладжують перші зморшки. До речі, за старих часів говорили, що саме горох може посилити сексуальний потяг людини. Для цього потрібно поглинати його в сирому вигляді, замачівая попередньо на кілька годин в сирій воді. Ну, а для кращого засвоєння гороху організмом, можна додати в замочений горох чайну ложку меду.



Варто розповісти і про корисні властивості не тільки самого гороху, а й його листя. Вони містять лимонну і щавлеву кислоту, а відвари і настоянки з листя гороху відмінно допомагають виводити з нирок пісок і дрібні камені.

Не хворій, а горох приймай скоріше

До речі, корисні властивості гороху унікальні і при онкологічних захворюваннях. У ньому містяться елементи, які здатні надавати на антиканцерогенну дію, припиняє ріст пухлин в людському організмі. Тільки перед вживанням гороху в їжу, бажано, все-таки проконсультуватися з лікарем.

Неможливо забути і про те, що горох застосовується в лікуванні багатьох хвороб таких, як туберкульоз і судинні захворювання. Він допомагає знизилася не артеріальний тиск і володіє чудовим сечогінним ефектом.

А ще, в далекій давнині говорили, що той, хто їсть горох, володіє спокійною вдачею і врівноваженим характером. Що ж, їжте горох із задоволенням, даруючи собі не тільки апетит, але і відмінне здоров`я!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!