» » » Що таке куркума?

Що таке куркума?

Що таке куркума?

Куркума - це багаторічна трав`яниста рослина, коріння якого знаходять застосування в кулінарії і косметології. Зовні рослина нагадує очерет, заввишки може досягати одного метра. Період цвітіння - з липня по жовтень, але плоди дає досить рідко. Батьківщиною вважається Індія, де без куркуми не обходиться практично жодне приготування їжі. Також рослина культивується в Індонезії, Китаї, Перу, на Ямайці та Гаїті.

Куркума - Індійська спеція

Отже, з висушених кореневищ рослин роблять порошок і використовують його в приготуванні різних страв. Порошок не відрізняється сильним ароматом, але зате має насичений жовтий колір.

Куркума використовується в кулінарії як рослинний барвник, який надає їжі своєрідний тонкий смак і насичений жовто-оранжевий колір. Її додають в рис, м`ясо, рибу, овочі, а також підфарбовують різноманітну випічку, напої і десерти.

Куркума в народній медицині

Використання куркуми не обмежується тільки кулінарією. Її застосовують при проблемах з шлунково-кишковим трактом. При харчовому отруєнні і при діареї можна розвести одну ложку приправи в 200 мл теплої води. Приймати рекомендується за півгодини до їди.

Також куркума допомагає нормалізувати рівень цукру в крові, якщо приймати її з муміє по пів-ложки в день.

При безсонні можна приготувати напій з молока, меду і куркуми. Досить перемішати всі інгредієнти в невеликій залізної гуртку, поставити на вогонь і довести до кипіння.

зі статті Куркума: корисні властивості ви дізнаєтеся багато корисної інформації.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!