» » » Як приймати пустирник?

Як приймати пустирник?

Як приймати пустирник?

Собача відноситься до лікарських рослин. Він має ряд корисних властивостей, і тому застосовується в медицині.

Це чагарникова рослина, добре росте по всій території Росії, але особливо на галявинах, пустирях (звідси назва), так як любить сонячні місця. У лікувальних цілях зазвичай використовують листя кропиви собачої.

Показання до застосування пустирника

  • Нервові розлади, безсоння;
  • Серцева недостатність;
  • Високий артеріальний тиск;
  • Серцево-судинні неврози;
  • Підвищений рівень глюкози і холестерину в крові;
  • Собача полегшує менструальні болі, покращує травлення, має легкий сечогінну властивість.


Таким чином, пустирник - це лікарська рослина з дуже широким спектром позитивної дії на організм людини. Розглянемо, як приймати пустирник.

Способи застосування пустирника

  1. Приготування відварів з листя. Для цього беруть столову ложку сировини, заливають його окропом, потім млоять на водяній бані, не доводячи до кипіння, хвилин 10-15, і п`ють по 1-2 столові ложки з великою кількістю води. Відвар добре застосовувати дітям, вагітним жінкам і літнім людям, так як він не містить спирту.
  2. Використання спиртових настоянок. Як приймати настоянку пустирника? Приймають її по 5-15 крапель, розчинивши у воді. При серцевих болях рекомендується застосовувати по 25 крапель настоянки тричі на день.
  3. В останні роки стали випускати пустирник в таблетках. Як приймати пустирник в таблетках? Його застосування дуже зручно - по 1 таблетці 2-3 рази на день.
  4. Настої пустирника використовують зовнішньо у вигляді компресів, так як він має протизапальну й антисептичну властивістю.
  5. У суміші з іншими травами (звіробоєм, деревієм, м`ятою, ромашкою аптечної) пустирник застосовується як заспокійливий чай. П`ють його по півсклянки до їди при вегето-судинній дистонії і нервовий розлад.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!