» » » Як приймати аспірин?

Як приймати аспірин?

Як приймати аспірин?

Ацетилсаліцилова кислота, або аспірин, широко застосовується в медицині як жарознижуючий і болезаспокійливий засіб. Більш докладно про властивості цього лікарського препарату можна прочитати в статті Від чого "Ацетилсаліцилова кислота".

Як приймати аспірин? Відповідь на це питання здасться занадто простим: випити таблетку і все. Однак необхідно пам`ятати, що існує спеціальна дозування. Її необхідно дотримуватися.

  • Дорослим можна вживати не більше 1 таблетки за одне застосування, причому максимально - 4 рази на день.
  • Чи можна приймати аспірин дітям? Можна, але тільки необхідно дотримуватися дозування. Вона залежать від віку дитини: до 1 року - 1/4 таблетки, в 2-4 роки - 1/2, і далі - не більше однієї таблетки на день.

Потрібно пам`ятати, що аспірин має властивість розріджувати кров, тому застосовувати ацетилсаліцилову кислоту потрібно застосовувати з обережністю і тільки за рекомендацією лікаря.

Чи існують протипоказання до застосування аспірину? На жаль так.

  • З обережністю його необхідно застосовувати при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
  • Одним з побічних явищ застосування аспірину є шум у вухах, запаморочення і навіть зниження слуху. Тому при появі таких побічних ефектів краще припинити застосування препарату.
  • Протипоказаний аспірин хворим на гемофілію (це спадкове захворювання крові) і вагітним, так як він може спровокувати кровотечу.

Протипоказань або негативних побічних ефектів досить. Тому незважаючи на те, що аспірин продається в аптеках без рецепта лікаря, його слід приймати, порадившись з фахівцем.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!