» » » Від чого "ацетилсаліцилова кислота"?

Від чого "ацетилсаліцилова кислота"?

Від чого

Перед використанням ацетилсаліцилової кислоти ви повинні проконсультуватися з лікарем. Дана інструкція із застосування цього препарату призначена для ознайомлення.

Ацетилсаліцилова кислота (аспірин) - це лікувальний препарат, який входить в список ліків Всесвітньої організації охорони здоров`я. Один з найпопулярніших і найбільш поширених медикаментів. Ацетилсаліцилова кислота, показання до якої вже давно добре вивчені, є ефективним і доступним за ціною засобом.

Фармакологічна дія

Практично кожна людина знає декілька способів застосування аспірину і від чого ацетилсаліцилова кислота може вилікувати. Основні властивості медичного препарату такі: знеболювальну, жарознижувальну, протизапальну. Ліки блокує засвоєння тромбоцитів (надає антиагрегантну дію). Цей лікарський препарат використовується і при лікуванні ревматичних хвороб.

  • Аспірин впливає на проникність капілярів, зменшує її.
  • Ліки обмежує енергетичне забезпечення вогнища запалення, знижує активність ферментів (гіалуронова кислота). Ці властивості допомагають ацетилсаліцилової кислоти надавати протизапальну та жарознижувальну дію.
  • Завдяки впливу аспірину на центр больової чутливості проявляється його болезаспокійливу дію.
  • При головних болях кроверазжижающие дію аспірину допоможе зменшити спазми судин і зняти внутрішньочерепний тиск, а значить, зменшити біль.

Вживання і форма випуску

Ацетилсаліцилова кислота випускається у вигляді звичайних таблеток, таблеток, вкритих кишковорозчинною оболонкою або таблеток-шипучок. Цей препарат застосовується всередину. Необхідно ретельно подрібнити ліки, прийняти його і запити великою кількістю рідини (тільки не газованими напоями, найкраще молоком).

Застосування і дозування

Дозування аспірину, перш за все, залежить від діагнозу.

Ацетилсаліцилова кислота від прищів



Є одним з найдоступніших і швидкодіючих ліків. Вона блокує запалення, знищуючи бактерії і підсушуючи шкіру. Для лікування розчинений у воді аспірин слід наносити безпосередньо на прищики. Також можна зробити маску для обличчя. У цьому випадку знадобиться 3-4 таблетки ацетилсаліцилової кислоти, 5 крапель води, чайна ложка меду. Всі складові ретельно перемішайте в кашку і нанесіть на обличчя. Маску тримайте близько 20 хвилин, але не більше, потім змийте теплою водою.

Не забувайте, що тривалий курс лікування може призвести до пересихання шкіри. З особливою обережністю потрібно поставитися до такого лікування власникам сухої і старіючої шкіри. Крім того, якщо у вас непереносимість одного з компонентів маски, можливі серйозні роздратування.

Ацетилсаліцилова кислота від головного болю

Допомагає зняти головний біль незалежно від її причини. Наприклад, в побуті прийнято знімати похмільний синдром аспірином. Але не забувайте, що ліки усуває біль, а не лікує похмілля.



Аспірин - дуже сильні ліки, яке, крім користі, приносить і шкоду організму, тому в дозах треба бути обережним. Максимум аспірину, який може прийняти доросла людина за раз, - це дві таблетки. Така доза підійде, якщо людині треба позбутися головного болю і він не зможе відпочити в найближчим часом (наприклад, ще довго треба перебувати на навчанні або роботі). Якщо ж після прийому аспірину ви будете відпочивати або спати, то досить 0.5-1 таблетки. Маленьким дітям аспірин взагалі не рекомендується, більш дорослим краще приймати не більше 0.5-1 таблетки. Також пам`ятайте: щоб аспірин подіяв, необхідно приймати його відразу ж при виникненні перших ознак головного болю, інакше він вам не допоможе.

Ацетилсаліцилова кислота від температури

Призначається зазвичай при застуді. Таблетки випивають після їжі. Звичайне дозування для дорослої людини від 0,25 до 1 грама три-чотири рази на день. Дітям слід зменшити до 0,1-0,3 грама. В цьому випадку доза залежить від віку.

інші захворювання

Аспірин допоможе при ревматизмі, інфекційно-алергічному міокардиті, ревматоїдному поліартриті.

Лікування тривале. Дозування дорослим до 3 грамів на добу. Дітям - 0,2 грама на один рік життя. З п`яти років одноразово слід приймати 0,25 грам за один прийом.

Побічна дія

При перевищенні дози ліків можуть відбутися серйозні зміни в нирках, печінці, легенях і навіть мозку. Можлива поява таких симптомів, як шум у вухах, потовиділення, ослаблення слуху. Надлишок ліки в організмі призводить і до алергічних реакцій.

Ацетилсаліцилова кислота, застосування якої відбувається без лікарської консультації протягом тривалого терміну, згубно діє на шлунок і дванадцятипалу кишку, викликає недолік травних ферментів. Препарат подразнює слизову шлунка, з`являються розлади шлунково-кишкового тракту (здуття живота, гази і рідкий стілець), шлункові кровотечі і навіть виразка. Довгострокове вживання ліків може стати причиною розвитку анемії.

Протипоказання

  • Перші три місяці вагітності;
  • Дітям до 12 років;
  • Виразка шлунка і 12-палої кишки;
  • кровотечі;
  • Портальна гіпертензія;
  • Венозний застій;
  • Порушення згортання крові.

Ацетилсаліцилова кислота, інструкція до якої випускається разом з препаратом, продається без рецепта лікаря. Якщо при самолікуванні аспірином не виникло бажаних змін, зверніться до вашого лікаря за консультацією, не допускайте ускладнень. Будьте здорові!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!