» » » Від чого "парацетамол"?

Від чого "парацетамол"?

Від чого

Парацетамол з`явився на російському ринку в 80-х роках минулого століття, зайнявши місце забороненого в той час до виробництва і продажу аспірину. Багато тоді відзначили, що новий препарат виявився ефективнішим. Різні форми його з`являлися в аптеках у міру зростання його популярності. Це порошок для приготування розчину і сироп для дітей, капсули і таблетки (розчинні, для розсмоктування, вкриті оболонкою), суспензія для прийому всередину, супозиторії ректальні. Назви препаратів рекламою були донесені до свідомості споживачів дуже активно: Панадол, Еффералган, Цефекон Д, Ацетофен, Панадол і інші.

Симптоми, які знімає парацетамол

У кожного зараз в аптечці присутні таблетки парацетамолу. Які ж хвороби лікують цим препаратом? Багато хто впевнений, що парацетамол від застуди, і не безпідставно. Основні її симптоми - жар, головний біль, запалення. Парацетамол, як анальгетик і антипіретик. Саме їх і знімає. Тільки запалення лікує в найменшій мірі, він здатний тільки тимчасово знімати простудні симптоми. Тому приймають парацетамол від головного болю і від жару до приходу лікаря, до призначення основного лікування.



Здатність препарату знеболювати дозволяє приймати парацетамол від болю. Це і м`язові болі, болі при травмах, при болях у жінок, при больових симптомах різних внутрішніх органів. Так само він застосовується при гарячкових станах при інфекційних захворюваннях. Піддається лікуванню парацетамолом і зубний біль.

Як діє парацетамол

Зрозуміти, від чого парацетамол допомагає, допоможе вивчення процесу впливу цього препарату на людину. Парацетамол діє в основному в центральній нервовій системі, тому основний вплив відбувається на центри терморегуляції, що робить ефективним парацетамол від температури, і на центри болю. Завдяки своїм особливостям, парацетамол не впливає на слизову шлунково-кишкового тракту, не впливає на водно-сольовий обмін, тому таблетована форма залишається безпечною, і є найпопулярнішою.

Народне застосування парацетамолу



Препарат популярний не тільки при тих захворюваннях, про які ми вже розповіли. Він здатний зняти інтоксикацію під час застуди та зменшити м`язові, суглобові болі. Він надає сполучна дію на токсини, виганяє їх з клітин, тому знімається ломота. Це одне з найбільш неприємних дій застуди на організм. І в цьому випадку парацетамол некупируются симптом, а реально видаляє його причину. Так само існує народна думка, що парацетамол знімає похмільний синдром. Це цілком реальний факт, адже препарат знімає головний біль, виганяє токсини. І лише одна-дві таблетки вранці після веселої ночі допоможуть швидко відновити зовнішній вигляд. Але треба пам`ятати, що парацетамол сильно навантажує печінку тими процесами, які він призначений виконати. А при похміллі печінки і так не солодко. Тому приймайте ліки дуже обережно, при проблемах з печінкою краще скористайтеся іншим препаратом.

Але дуже важливо розуміти, від чого таблетки парацетамолу допомагають, а від чого немає. Вони усувають симптоми, дозволяють вам дочекатися лікаря, але не більше того! Взагалі регулярний прийом препарату дозволений тільки 5 днів. Далі - тільки консультація лікаря.

Коли не можна приймати парацетамол

Парацетамол ніколи не стане вашим ліками, якщо у вас є виразки в шлунку або кишечнику, якщо у вас бронхіальна астма, хронічний гайморит, непереносимість ацетилсаліцилової кислоти, ниркова або печінкова недостатність. Якщо у вас в момент застуди виявилося і гостре захворювання нирок, то парацетамол вам краще не брати. Запалення в кишечнику теж не лікується цим препаратом. Так само протипоказаний парацетамол після коронарного шунтування, а так же вагітним в третьому триместрі і новонародженим віком до 1 місяця. Так само суворо дотримуйтеся дозування, зазначену на упаковці. Якщо в організм потрапляє велика кількість препарату, то це може привести до некрозу нирок і печінки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!