» » » Як лікувати грип в домашніх умовах?

Як лікувати грип в домашніх умовах?

Як лікувати грип в домашніх умовах?

У міжсезоння, восени або ранньою весною наш організм найсильніше схильний до захворювань, а епідемії грипу починаються непередбачувано і швидко охоплюють велику частку населення. Грип захворювання важке і якщо його не лікувати, може розвинутися патологія і ускладнення.

До лікаря йти не завжди є можливість і сили, але знаючи, як лікувати грип в домашніх умовах, ви зможете запобігти розвитку ускладнень і швидко повернутися в лад.

Як лікувати грип в домашніх умовах

  • Почніть лікування при перших же симптомах: зазвичай це підвищена температура, головний біль, розбитість, слабкість, ломота в кістках, озноб і посилене потовиділення (холодний піт).
  • Перебуваєте в спокої, постільний режим ідеальний в цей період. Не можна переносити грип на ногах, відкладіть всі справи візьміть на роботі лікарняний і просто відпочиньте.
  • Ліки, основними є парацетамол, який міститься в багатьох ліках проти застуди, а також спеціальні комплекси: різні види антигриппина. При додаткових симптомах: нежить - краплі для носа і інгаляції, біль в горлі - протизапальні сиропи і спреї, а також полоскання, при кашлі необхідно виводити мокроту таблетками, сиропами або настоєм подорожника.
  • Харчування - воно повинно бути багате на вітаміни і корисними речовинами - збалансованим по білках, жирах і вуглеводах. А також має легко засвоюватися, організм зайнятий боротьбою з вірусом і відволікати його на травлення не варто. Підійдуть каші, супи (не сильно жирні) і супи-пюре, свіжі і варені овочі, відварне м`ясо і курка, свіжі фрукти.
  • Багато пити - організм разом з потом виділяє багато рідини і необхідно підтримувати водно-сольовий баланс, краще засвоюється не просто вода, а соки і морси, також добре підійдуть фруктові та трав`яні чаї.
  • Вітаміни - одним з найважливіших в період хвороби є вітамін С, його можна приймати як з їжею - цитруси, гранат, яблука, червона смородина і агрус, але і самостійно у вигляді аскорбінової кислоти, вітамінів ревіт або асвітол і як частина вітамінних комплексів.
  • Препарати що стимулюють імунну систему - це ехінацея в різних видах, настій, екстракт і різні таблетки. А також це елеутерокок і розторопша.
  • Як лікувати грип в домашніх умовах, коли вдома стільки цікавого - не сидіть за комп`ютером або телевізором, краще відіспіться. Не виходьте на вулицю до кінця лікування, і не просто до того як пропадуть симптому, дочекайтеся закінчення періоду лікування повністю.


При будь-яких погіршення і нових симптомах, зверніться до лікаря. Будьте здорові!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!