» » » Склад парацетамолу

Склад парацетамолу

склад парацетамолу

Парацетамол вважається медичним препаратом широкого дії, оскільки він одночасно надає, як жарознижуюче, так і знеболювальну дію. Цей препарат відносять до групи ненаркотичних анальгетиків, і тому, організм людини не звикає до нього при тривалому використанні. На сьогоднішній день, парацетамол включено до переліку найважливіших лікарських препаратів ВООЗ (Всесвітньої організації охорони здоров`я). Давайте подивимося на властивості і склад парацетамолу.

властивості парацетамолу

В аптеках продається як парацетамол суспензія, так і парацетамол в таблетках. Суспензія, зокрема, розрахована на прийом пацієнтів молодшого віку, має рожевий відтінок. Це обумовлено кольором кристалів парацетамолу, які так само, як і білі кристали використовуються для виготовлення суспензій. До складу парацетамолу входять такі елементи, як C, H, N, O в різних пропорціях. Він не розчиняється у воді, але при цьому, добре розчиняється в спирті і спиртовмісних розчинів.

застосування парацетамолу

Парацетамол рекомендується використовувати при гарячковому стані, викликаному інфекційними захворюваннями. При слабо вираженому больовому синдромі парацетамол застосовується в рекомендованих дозах. Доцільно використовувати цей лікарський препарат, якщо болить голова або зуби, якщо є ознаки артралгії або міалгії, альгодисменореи. Призначається парацетамол в якості лікарського препарату, який зменшує біль і запальний процес в момент його використання. Однак на перебіг захворювання парацетамол не робить ніякого дії.

Протипоказання до використання



У деяких пацієнтів на парацетамол може виникнути алергічна реакція, що обумовлено гіперчутливістю до нього. Не рекомендується застосовувати парацетамол, склад якого не містить додаткових компонентів, а тільки речовина «парацетамол», пацієнтам, у яких спостерігаються ураження ерозивно-виразкового характеру в області як шлунково-кишкового тракту, так і дванадцятипалої кишки. Важка ниркова недостатність, захворювання нирок, бронхіальна астма і печінкова недостатність, деякі захворювання печінки і шлунково-кишкова кровотеча в активній стадії - основні захворювання, при яких застосовувати парацетамол вкрай заборонено.

У деяких випадках необхідно вкрай обережно застосовувати парацетамол. Склад цього лікарського препарату категорично заборонено жінкам в період третього триместру вагітності, а також новонародженим дітям до місяця.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!