» » » Як приймати елеутерокок?

Як приймати елеутерокок?

Як приймати елеутерокок?

Елеутерокок відноситься до групи тонізуючих лікарських засобів, які продаються без рецепта лікаря. Рослина елеутерокок - це дикий перець, витяжку з якого випускають у вигляді таблеток, крему, драже, сиропу і спиртової настоянки. Найпоширеніша форма даного препарату - настоянка. Пропонуємо вам інструкцію, з якої ви дізнаєтеся, як приймати елеутерокок у вигляді настоянки.

Правила прийому

  1. Рекомендований час прийому - перша половина дня. Прийом препарату в більш пізні години може викликати безсоння.
  2. Настоянку приймають двічі на добу, за півгодини до прийому їжі.
  3. Рекомендований курс прийому - близько трьох місяців. Після тримісячного курсу необхідно зробити перерву на 10 днів, після чого курс можна відновити.
  4. Настоянку елеутерококу приймають краплями, розводячи їх в кип`яченій воді. Норма препарату на один прийом - від 30 до 50 крапель на 50 мл води.
  5. Починають курс з прийому 20-30 крапель настоянки протягом місяця.
  6. Наступні два місяці слід приймати знижену дозу настоянки - 15-20 крапель.
  7. Точну, ефективну для організму дозу можна розрахувати тільки досвідченим шляхом, орієнтуючись на своє самопочуття після прийому препарату.

Протипоказання

Строгих протипоказань настоянка елеутерококу не має. Однак з прийомом цього засобу потрібно бути обережним тим, хто страждає підвищеним тиском. Не можна приймати елеутерокок при високій температурі, під час інфекційних захворювань, а також людям, що страждають на кардіологічні захворювання, порушенням сну, підвищеною збудливістю і атеросклерозом.

Про інших рослинних лікарських засобах ви також можете почитати в розділі наших публікацій Народні засоби.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!