» » » Як приймати настойки?

Як приймати настойки?

Як приймати настойки?

Для приготування настоянок використовують переважно етиловий спирт або горілку це найкращі средcтв для витяжки всіляких корисних речовин з трав, плодів, продуктів бджільництва і т. П. В результаті наполягання продуктів природного походження на спирту утворюються дуже концентровані, «міцні» настойки, які вживають в тих чи інших терапевтичних цілях. Через те що всі настоянки готуються на спирту, слід дотримуватися певних правил по їх прийому.

Як приймати спиртові настоянки?

Настоянки на спирту - це ті ж ліки, тому приймати їх слід за певною схемою, підібраною індивідуально в кожному окремому випадку. Причому дані види препаратів вживаються не тільки внутрішньо, але й для зовнішнього використання. А деякі з них призначені тільки для зовнішнього застосування (наприклад, зеленка - зеленка і ін.).

Щоб дізнатися, як приймати настойки, досить ознайомитися з інструкціями, що додаються до кожного з цих препаратів. Але існують і загальні правила їх прийому. Так, спиртові настоянки найчастіше приймаються за 15-20 хвилин до їжі, причому їх, на відміну від інших лікарських засобів (таблеток, капсул) не запивати водою. Це необхідно для того, щоб діючі речовини з препарату краще засвоїли в шлунково-кишковому тракті. Якщо людина не може пити занадто міцну настоянку (дані ліки найчастіше наполягають на 96% спирту), її можна трохи розвести водою або накапати на цукор.

Схема прийому настоянок

Як і будь-яке інше ліки, спиртову настоянку приймають за певною схемою, необхідну кількість днів. Лікар, знаючи концентрацію препарату, підбирає для кожного пацієнта індивідуальну добову дозу. До уваги приймаються, перш за все, вага людини, а також терапевтичні цілі, які переслідуються. Настоянки можуть виписуватися не тільки для лікування недуг, але і для їх профілактики (наприклад, настоянка ехінацеї - для підвищення імунітету, таке ж призначення може бути і у гомеопатичних засобів). Заспокійливі засоби найкраще приймати на ніч, перед відпочинком, так як вони зміцнюють нервову систему, покращують сон.

Як приймають настойки-адаптогени?



Існують так звані адаптогени - настоянки, які підвищують життєві сили людського організму, зміцнюють імунітет, сприяють усуненню запальних процесів і т. П. До них відносяться спиртові настойки рослин елеутерококу, женьшеню, ехінацеї, родіоли рожевої і т. П.

Дані настоянки приймають один-два рази на день (найчастіше вранці і в обідній час). Доза знову-таки підбирається індивідуально. Причому вже через 5-7 днів людина, що приймає адаптогени, повинен відчути себе краще: відчувається прилив сил, бадьорість, ясність розуму і т. Д. Якщо цього не відбулося, значить, доза занадто мала для конкретної людини і її слід збільшити.

Приймати ту чи іншу настоянку без консультації лікаря не рекомендується. Отримати більше інформації про схеми прийому різних препаратів ви зможете, якщо перейдете в наш розділ - препарати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!