» » » Що таке лакрица?

Що таке лакрица?

Що таке лакрица?

Лакрица - це багаторічна рослина широко відоме в Росії як солодка, виростає на території Європі, Азії, Близького зарубіжжя і в Росії. Корінь солодки має характерний солодкуватий смак, викликаний наявністю великої кількості сахарози, фруктози, глюкози і мальтози. Може досягати в довжину до 5 метрів. Містить величезну кількість органічних і фенолкарбонових кислот і їх проізводних- дубильні речовини, смоли, ефірну олію, флавоноїди і більше 60% полісахаридів. Через свого багатого складу лакрица набула широкого поширення.

Використання в медицині

Історія використання солодки як лікарської рослини налічує більше 5 тисяч років. Вона широко застосовується на Сході, зокрема в Китаї та на Тибеті. Мала широке медичне застосування і набула поширення аж до стародавнього Єгипту. Вважалася рослиною довголіття і мала найширше застосування. Клінічно доведено відхаркувальний, сечогінний і проносний дії солодки. У сучасній медицині використовується як протизапальний засіб, входить до складу лікарських засобів, що використовуються для лікування верхніх дихальних шляхів, а так само як в якості проносного. Крім цього з недавніх пір стало відомо, що солодка надає реальну допомогу в лікуванні гастритів і виразок шлунка і дванадцятипалої кишки.

Використання в кулінарії

У кулінарії використовується як замінник цукру. Широко застосовується для приготування як безалкогольних, так і спиртних напоїв. Застосовується при виготовленні багатьох десертів, в тому числі знаменитих фінських цукерок і при консервуванні продуктів. Так само вважається антиоксидантом, і з метою виведення вільних радикалів на сході вживається в складі багатьох страв.

інше застосування



Також використовується в металургії, при фарбуванні вовни, як чорнила для письма, в складі наповнювача для вогнегасників, для ароматизації тютюну і в виробництві безнікотинові сигарет.

Також вам можуть бути цікаві статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!