» » » Як використовують газ?

Як використовують газ?

Як використовують газ?

Газ - це одне з найбільш широко використовуваних корисних копалин. Він застосовується в багатьох областях життєдіяльності людини як паливо і дозволяє виконувати завдання, які були недосяжні раніше. Природний газ, також як вугілля чи нафту, видобувається із земних надр за допомогою спеціального обладнання. Він утворювався під дією високої температури і тиску з залишків органічних речовин тваринного походження протягом тисяч років.

Склад природного газу досить неоднорідний, в залежності від місць залягання і різних зовнішніх факторів в нього можуть входити в різних кількостях: азот, етан, бутан, пропан, водень, сірководень і т. д.

Як використовують газ в сучасному світі?

В основному, газ використовують як паливо для автомобілів, теплових електростанцій, пальне для обігріву житлових і складських приміщень, а також для нагріву і приготування їжі. Він широко застосовується в хімічній і паливо-енергетичній галузях промисловості. Через доступної ціни і абсолютної екологічності (газ вважається самим нешкідливим в природі мінеральним паливо) він використовується як для побутових, так і для промислових потреб по всій планеті.

Як використовують природний газ в хімічній промисловості?

Застосування природного газу в хімічній промисловості дозволило синтезувати такі речовини, як поліетилен, який раніше не існував в природі. Крім того, його використовують в якості сировини для створення різноманітних органічних речовин: кислот, спирту, пластмас, каучуку і т. Д.



Сам по собі природний газ не має запаху і кольору. Через цю особливість він не може використовуватися в чистому вигляді, так як його витік буде абсолютно непомітна. Щоб убезпечити людей, в газ додають речовини, що мають неприємний запах, такі, як етилмеркаптан.

Як транспортують і де використовують природний газ?

природний газ видобувають з свердловин, після чого його очищають від різних домішок, додають ароматизатор і подають в трубопровід під тиском в 75 атмосфер. Він перекачується по газотранспортній системі до розподільних станцій, від яких спрямовується до споживачів під значно меншим тиском.

Також існує спосіб скраплення природного газу, який дозволяє транспортувати його за допомогою спеціальних танкерів. Подальше використання подібного газу нічим не відрізняється від попереднього варіанту. У порту газ викачується і подається в газотранспортну систему.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!